Anden dag i marts mødte Frem 2 op hos Læseforeningen til den næstsidste kamp i denne sæson af den fynske holdturnering. Tre uger forinden havde vi haft en tæt kamp i Svendborg, hvor vi havde lidt et meget knapt nederlag til Tårnet. Med måden resultaterne havde fordelt sig i den runde, var det ikke et videre problem - så længe de to sidste kampe blev vundet med et rimeligt resultat.

Det var et ganske solidt hold, som mødte op i Bolbro til kamp. Selvom holdlederen manglede var holdet ikke voldsomt svækket, da Ahmad i stedet var vendt tilbage. Med Elias på 8. brættet var holdet solidt forankret på de lave brætter. Albert har været en sikker point-maskine hele sæsonen, så der var også en god fornemmelse på 6. brættet. Undertegnede havde 5. brættet, mens bræt 1-4 var meget stærkt besat af Thomine, Niels Henrik, Jonathan og Benjamin.

De sidste Fremmere ankom kort før kampstart og efter at have udvekslet de faste fraser som "...klar til kamp?" og svaret "Jaah, lidt træt men det skal nok blive fint." blev pladserne indtaget og kampene startet. Albert måtte vente lidt, men kampleder Lars Munk forsikrede, da han bød velkommen, at modstanderen var på vej.

Frem 2 | Læseforeningen 4​ 1-0
Ahmad blev hurtigt færdig. Han havde hvid i åben siciliansk, hvor en dronningeafbytning så ud til at give en meget balanceret stilling. Ahmads modstander byttede dog umiddelbart om på to træk, hvorved han tabte en officer. En god start for holdet.

Frem 2 | Læseforeningen 4 3-1
Rækkefølgen hvormed partierne blev afgjort opdagede jeg ikke lige. Thomine og Jonathan spillede remis, mens Niels Henrik vandt. Ud fra det beskedne undertegnede nåede at få set i Thomines parti lignede det, at stillingen var i balance igennem hele partiet. Jonathan fik en god stilling med meget plads på fløjen og gode felter til sin springer. Da det blev tid til at eksekvere et angreb havde han dog overset et forsvar som likviderede hans angreb. Derfra var det en lige stilling helt til remisen. Niels Henrik spillede et godt parti i noget, der lignede fransk, som dog ikke virkede helt klassisk. Det lignede, at Niels efter et gennembrud i centrum fik spilplads og afslutningen må være faldet i forlængelse heraf.

Frem 2 | Læseforeningen 4​ 4-1
Albert var den næste, der afsluttede sit parti. Modstanderens sene ankomst gav et lille plus på tiden, som udviklede sig til et kæmpe plus på tiden. Det lignede, at han fik et solidt angreb uden meget fare for at blive angrebet tilbage. Afslutningen så undertegnede ikke, men det virkede til at have været et sikkert point det meste af aftenen.

Frem 2 | Læseforeningen 4​ 5-1
Efter klokken passerede 23 faldt afgørelsen i undertegnedes parti. Med Hvid i en meget klassisk linje i London havde jeg fornøjelsen af at spille et meget kontrolleret parti. Tidligt fik undertegnede muligheden for at overtage pladsen i centrum, hvilket provokerede modstanderen til en noget uortodoks opstilling med lang rokade. Dette gav muligheden for at afvikle til et sundt slutspil med en ekstra bonde. Undertegnede var aldrig i fare for at tabe partiet, men konverteringen blev lidt besværet. Løsningen blev dog fundet efter afbytningen af et enkelt tårn, hvorefter et springeroffer gav muligheden for at etablere en stærk bondeduo på 6. linje og partiet blev afsluttet.

Frem 2 | Læseforeningen 4 ​6,5-1,5
Benjamin og Elias' partier bliver samlet, da de begge fortjener den samme hæder. Da undertegnede blev færdig og kiggede på deres stillinger, var det to slutspil, som begge var et lille plus, men begge lignede tekniske remisser. Begge spillere sad dog stadig og kæmpede for at prøve at udfordre modstanderen og vinde pointet hjem til holdet. Elias' parti endte i en halv (han havde også en særlig udfordring i et næsten symmetrisk slutspil med en dronning per spiller og to tårne. Det eneste plus var en ekstra bonde, men da kongesikkerhed ikke var en parameter, som han kunne spille på, kunne modstanderen holde balancen. Sidst færdig blev Benjamin, som havde et plus i et tårnslutspil i en mere ubalanceret stilling. Med spredte bønder som mål vandt Benjamin på den anden side af midnat (muligvis på den anden side af kl. 1 - opdateringen faldt først omkring 1:30 på turneringssiden.)

Hermed blev var kampen afgjort. Med en forventet score baseret på dansk rating på 6,86 og FIDE på 5,99 er resultatet ratingmæssigt godkendt. Ligeledes synes jeg, at resultatet på baggrund af spillene er godkendt. I turneringssammenhæng var resultatet også lige det, som vi havde behov for. Inden sidste runde fører holdet med 4,5 point over de nærmeste konkurrenter til oprykningen; en oprykning, der med en fortsættelse af det fornuftige spil ser ud til at blive en realitet.

Markus Maagaard