Denne side er til dig som gerne vil lære lidt mere om skak; hvordan man stiller brikkerne op, hvordan brikkerne bevæger sig samt give et par idéer om hvorfor skak er så sjovt et spil.

Du kan enten se de nedenstående film og dermed få en føling for spillet. Du skal dog også være hjertelig velkommen til vores klubaftener, hvor vi gerne vil hjælpe dig i gang med dette herlige spil (se aktivitetskalenderen for hvornår vi holder klubaften).

Skak er et af de ældste spil i verdenen og gennem historien kun undergået få forandringer. Spillet har draget og inspireret mennesker fra alle samfundslag og på tværs af aldersgrænser i årtusinder. Skak er et spil for alle og besidder næsten uendelige muligheder, hvorfor der altid er overraskelser for selv den stærkeste spiller, hvilket gør spillet evigt fascinerende.

Læs mere om spillets oprindelse, brikkernes bevægelse og måder at sætte skakmat på Wikipedia.

Nedenfor kan du få et indtryk af de overvejelser, som man kan gøre sig under et skakparti. Udgangspunktet tages i partier spillet af Jacob juli 2022. Jacob havde på det tidspunkt været medlem af Frem Skakklub i cirka halvandet år. Jacob snakker undervejs sammen med Markus, som deltager i samtalen med ekstra erfaring i bagagen (mange år i Frem Skakklub):

Markus og Jacob tager en kig på første runde med særligt fokus på Jacobs parti

Markus og Jacob gennemgår Jacobs remisparti fra anden runde

Markus og Jacob tager en kig på Jacobs gevinstparti fra tredje runde

Jacob gennemgår sit parti fra fjerde runde

Markus og Jacob viser os rundt i Jacobs parti fra femte runde