Klubben har haft nogle problemer med hjemmesiden, og bl.a. derfor er referaterne fra Frem 4’s første kampe i denne sæson blevet forsinkede.

Torsdag den 25. oktober var Frem 4 på besøg hos Læseforeningen 3 til årets første holdkamp. Det gik over forventning. Først satte Willy mat allerede efter 15 træk, måske fordi hans modstander ikke vidste, at Willy er farlig allerede i åbningsspillet. Dernæst vandt Linus sit parti (det må være første gang, han spiller holdturnering for klubben) og han havde dermed sat kursen for storebror Elias (som vandt et bondeslutspil lige efter bogen) og far Steen. Endelig vandt jeg heldigt i et parti, der demonstrerede, at ”Den, der laver næstsidste fejl, vinder”. Kampens resultat blev en sejr til Frem 4 på 5 – 3.

Mandag den 12. november var der så hjemmekamp mod Ullerslev. Igen vandt Willy og Elias. Desuden en remis til undertegnede og fire nuller. Og da gæsterne ikke kunne stille fuldt hold, fik vi det sidste point forærende til stillingen 3½ - 4½.

Sidste kamp før jul var en udekamp på hjemmebane, fordi vi skulle møde Frem 3, der altså var hjemmehold. Værterne kunne ikke selv stille fuldt hold, men så blev tre af Frem 4’s spillere og reserver shanghajet. Det er et trick, Bo kan, og han har lært det videre til Aske, der vikarierede som holdleder. På den måde spillede vi faktisk mod os selv, og det måtte jo gå galt, men ikke så meget, som vi havde frygtet. Steen vandt, mens Alf, Bastian og Elias spillede remis til resultatet 2½ points til os og 5½ til Frem 3.

Første kamp efter nytår skulle spilles den 14. januar i Svendborg mod Tårnet 2. Men kampen måtte udsættes til den 21. januar, fordi Tårnet ikke kunne stille med bare de fem mand, der skal til for ikke at tabe med 8 – 0. Sygdom, ferie og en alvorlig hofteskade ved et fald havde ramt holdet. Heldigvis var hele Frem 4 ikke alene indstillet på at udsætte kampen, men havde også mulighed for at gøre det. At så værterne kvitterede for vores sportsånd med at vinde 7 – 1 er en anden sag. Alf og jeg spillede remis, resten tabte, i Willys tilfælde efter et langt, sejt slutspil.

Næste kamp bliver en hjemmekamp mod Odense Skakklubs andethold den 4. februar kl. 19.

Peter Fynbo

Kalender

Juli-Nov. 2022