Der skulle kæmpes på Sydsjælland
Den 14. januar gjaldt det en tur til Næstved. Det er næsten blasfemisk at spille skak på dagen, hvor landets konge bliver kronet, og der var da heller ikke en sjæl på de sydsjællandske veje. Ganske humoristisk proklamerede værterne, at den første der lavede et kongetræk efter kroningen kl. 15.00 ville få en øl eller vand. Hvem der kom tættest på, står hen i det uvisse, for Frem 2 havde rigeligt at gøre med at sikre balancen nogenlunde i matchen. Vi kom nemlig hurtigt bagud 0-3, da Thomine, Rasmus og Martin for en sjælden gangs skyld ikke havde den bedste dag på kontoret. Men løbet var bestemt ikke kørt, og der var flere lovende stillinger. Markus og Benjamin spillede begge stærke partier og bragte os tilbage med to imponerende sejre, hvoraf I skal få fornøjelsen af Markus’ fine angrebsparti længere nede i teksten.

Tom og Simon var taget med til Næstved for at forstærke holdet i den svære kamp, og hvor Tom fik en svær kamp og et nederlag, hvor det lignede en mindre belejring fra start til slut, så var Simon i den grad i hopla og havde sin stærke modstander, Mikkel Strange, ude i torvene i store dele af partiet. Et hurtigt h4 mod Stranges hollænder gav modstanderen en temmelig akavet stilling, som var svær at spille, og hvor Simon fik en fordel, der sikkert blev konverteret til materiale og siden sejr. Holdlederen fejlvurderede en masse afbytninger i midtspillet og endte ud i et tårnslutspil, hvor initiativet tykt var på modstanderens side og siden også en bonde under. Men der blev kæmpet, og anstrengelserne tiltvang slutteligt en remis - til modstanderens store irritation.

Her kommer Markus’ angrebsparti:

 

Lokalderby på Giersing
Forleden var der så lokalderby på menuen, da Læseforeningen 2 kom forbi. Kampen var som bekendt en del af den store Skakliga-weekend, og det var superhyggeligt også som lavere rangeret hold at få lidt af ligastemningen med som en del af oplevelsen. Både Frem 2 og LF 2 var ramt af afbud, men hvor vi har 17-1800 folk på stribe til reservepositionerne, må Læseforeningen lidt længere ned af ratinglisten. Til gengæld er det aldrig nemt at møde underratede og kampivrige juniorer, og de skulle da også bide godt fra sig. En halvsyg Rasmus vandt hurtigt en bonde, og i slutspillet fandt han en fiks kombination, hvor en løber blev sat direkte i slag, men den var forgiftet, da et slag ville resultere i en ustoppelig fribonde. Martin fik et af de partier, hvor forviklingerne er en selvfølge, og hvor holdlederen står med en konstant bekymring for, om hovedpersonen nu ”har styr på lortet”. Det har han som regel, og da røgen lettede, var det med en officer ekstra og en sikker sejr. Thomine og holdlederen er mere konservative i spillestilen og tog hver en remis omkring de træk 30. Tilbage var tre fordelagtige stilling og en mere ulden af slagsen. Sidstnævnte tilhørte Bo, som måtte se en talentfuld junior stille et matnet op foran kongen. Der var ikke så meget at komme efter der. Det var der til gengæld i de sidste tre partier, som alle blev vundet. Markus udnyttede sin modstanders unøjagtigheder i tidnøden og fik stor materiel fordel, Jacob konverterede sikkert et slutspil med et par bønder over, og Jonathan havde styr på Alex Sørensens normalvis kompromisløse offerspil og snuppede bare de bønder, der bød sig undervejs, og lod aldrig sejren komme i fare.

Endnu en stærk holdpræstation. Nu venter en spændende kamp mod altid solide Præstø – og i næste sæson helt nye og særdeles interessante udfordringer i 1. division.    

Niels Henrik  

Kalender

Sæsonen 23/24