På søndag kl 12 mødte Frem 1 på hjemmebane de nærmeste udfordrere i form af Evans fra Vejle. En tak skal lyde til alle jer, der mødte op for at støtte holdet. Det er fedt at se, at det betyder noget for klubben som helhed at prøve kræfter med Skakligaen. Det har været en drøm for mange siden jeg startede i klubben for længe siden!

Men drømmen er ikke gået i opfyldelse endnu. Evans stillede op uden deres førstebræt, så en lidt svækket udgave af holdet, så der røg et par forberedelser, men det tager man gerne i bytte for svagere modstand.
 
Kampen startede godt. Når jeg kiggede rundt, så jeg gode stillinger. Fx fik Kristoffer sin forberedelse ind mod en helt anden modstander end den var tiltænkt. Torben genbrugte en forberedelse fra runden inden. Og den gik endnu bedre i dag.

Jeg selv fik en nem stilling med stor hjælp fra min modstander, som havde flyttet den samme løber 4 gange efter 8 træk.

Tobias fik med sort noget meget behageligt, men der gik ikke lang tid før det løb ud i sandet, så han tog imod remis efter have have kigget rundt på 7 ok stillinger på de andre brætter.
 
Mit store tempoforspring blev vekslet til et angreb, som dræbte kongen i sidste ende. 1½-½
 
Men kampen var meget jævnbyrdig. Ellen kom ud i et tårnslutspil, som var meget svært, og det endte med at gå galt. Kristoffers gode start var forsvundet lidt, og han måtte trække i nødbremsen med en evigskak. Men da var ikke længe der gik, får vi trak fra igen. Torben fik sørme et helt point! Manden med de mange gode stillinger, som virkelig havde fortjent nogle hele point, og så kommer det her i den vigtigste kamp. Fedt! Og det var helt i Torbens ånd, for modstanderen var bare låst fast i et materielt lige slutspil. Så Torben gik bare rundt med kongen og tog alle modstanderens brikker 😁
 
Status altså 3-2 med Alexander, Stefan og Mads i gang. Alexander og Mads kunne aldrig tabe. De sad og pressede men nok aldrig i nærheden af sejr. Så 4-3.

Og Stefans kamp kunne hele tid gå begge veje. Materielt lige, men ikke dødt på samme måde som de andre remisser. Desværre gik det ikke vores vej. Modstanderen fandt et par smarte træk, som gjorde det svært.

4-4 var ikke det vi ønskede. 4½-3½ havde givet os det forspring vi kunne drømme om. Men vi fører jo stadig med et halvt point. Så vi skal spille bedst fra nu af. På 5 runder har vi kun formået at komme et halvt point foran. Det på trods af, at vi har spillet godt. Evans har bare også spillet godt! I får lige to stillinger fra kampen (selvom I jo bare kunne have mødt op for at se dem 😂)
 


Simon spillede i diagramstillingen ovenfor: 1. Sxg7 Sxg7 2. Dxh7 Tg8 3. e6+ Kf8? 4. f5 Ld6

5. Txg7 Txg7 6. Dh8+ Tg8 7. Lh6+ Ke8 8. Dxg8+ Ke7 9. Df7#


Torben har i diagramstillingen netop spillet Tc1. Partiet fortsatte 1. h3 h5 2. hxg4 hxg4 3. a5 bxa5 4. bxa5 f5 Opgivet (hvid kan ikke flytte).
Simon Wilbrandt

 

Kalender

Sæsonen 23/24