Optakten til fjerde runde startede lørdag aften med holdmøde hos Mads H. Han lavede mørbradgryde, som sæsonen tidligere havde sikret alle holdmøde-deltagere sejr - 5 af 5. Så nu var spørgsmålet hvor mange point der var i gryden denne gang! Der blev i hvert fald forberedt på livet løs, men som sædvanligt kommer det sjældent på brætterne. Ellen var med igen, og hun fik som den eneste sin forberedelse ind. Men forberedelsen blev ikke mere end en lige stilling, og måske endda lidt dårligere til sidst. Hurtigt afsluttet i trækgentagelse. ½-½

De resterende 7 partier varede længe. Efter nogle timer havde Mads en stilling i balance. Dyrgaard var under pres efter at undervurdere en taktisk finte. På tredjebræt spillede Torben skarpt og gav en bonde. Det lignede kompens, men det er aldrig rart at være bagud. til gengæld så det godt ud hos Alexander, som kom direkte fra eksamenslæsning og stadig havde klart mest forberedelse med! På mit eget bræt efterabede jeg Carlsen i åbningen. Det gav centrum og lidt pres. Og på de to sidste brætter sad Tobias og Tom med stillinger som passer lige til deres stil, så der var jeg klar på 2 point!

Først færdig blev undertegnede, da mit pres blev til et angreb. Og efter at jeg ofrede et par af de store gav min modstander op, fordi han ikke kunne se en måde at dække mat i 1. Den var der dog, så det må have være chok-effekten. Så kom Dyrgaard med tryllerier. Han kan åbenbart trylle selv de dårligste stillinger til et angreb. Endnu en sejr.  Og Alexander fik lavet åbningsforberedelsen om til en sejr. Meget fortjent. Tilbage sad de to sejre - Tom og Tobias - og ventede på at blive indløst. Og det blev sørme to sejre. Tobias vandt en bonde, og da der til sidst ikke var flere officerer tilbage måtte modstanderen give fortabt! Og Tom fik en kvalitet, som sikkert kørte ham i mål. 5½-½!! Det lignede den perfekte runde.

Men Torben fik ingenting ud af den bonde han ofrede i åbningen. Så tilbage var et tårnslutspil med en bonde mindre. Og Mads spillede igen et parti som dødelige ikke forstår. Mange syntes det så tabt ud, men computeren viste efterfølgende, at der var gode chancer til begge sider. Torben holdt sammen på det! 6-1. Godt vi har et solidt tredjebræt!

Til gengæld kom Mads i knibe. Han blev tvunget til at stå passiv foran et par fribønder i et slutspil. Og selvom hans springer ivrigt hoppede rundt og truede alverdens ting, så endte det med et tab. 6-2 er mere end godkendt.

Men vi spiller jo ikke med os selv. Det ligner et ærkefjende-opgør mod Evans i næste runde. Heldigvis var Næstved vores venner i dag. De tabte kun 5-3 til Evans, og dermed ligger vi nu i spidsen ½ point foran Evans inden vi støder hovederne sammen om et par uger! Så der er AL mulig grund til at troppe op som tilskuere 29. januar 🙂

Simons partiafslutning:1. Sxf7 Lxf7 2. Lxe6 Lxe6 3. De5 1-0
Dyrgaards partiafslutning: Kh8 taber til Sf7. Og Kg6 går mat i 2 med Lf7 Dh5. Så sort måtte prøve 1...hxg5 2. Dh5+ Dh6 3. Dxe8 med udækkelig mat.

Simon Wilbrandt

Kalender

Sæsonen 23/24