Ratingfavoritten tager fronten i Odense

Fredag aften stod på glædelige gensyn, da 111 deltagere fandt vej til centrum af Odense og Odensemesterskabet i skak.

Med opdeling i 6-mandsgrupper og en enkelt Monrad-gruppe blev der taget hul på en weekend spækket med spændende partier.

Skakspillere og publikum på spillestedet og online blev trods de jævnbyrdige opgør ikke snydt for underholdning, da første runde medførte 42 afgjorte partier og blot 13 remiser; remiser, hvoraf flere var kamppartier til sidste blodsdråbe. Fx endte partiet mellem Jan Slettebo og Jeppe Falkesgaard først fredeligt efter fem timers spil.

I øverste gruppe (IM-gruppe 1) blev der taget hul på dysten om vandrepokalen; her så vi først en relativt fredelig remis mellem Steffen Pedersen og Martin Percivaldi, inden Martin Haubro og Uffe Vinther-Schou fandt samme resultat. Sidstnævnte parti samlede dog en pæn skare, da tidnøden bibragte gensidige mattrusler, officersoffer samt et enkelt ulovligt træk, inden en evigskak endte partiet. Remiserne drog Bjørn Ochsner fordel af ved i et marathonparti af besejre Mads Hansen, hvormed ratingfavoritten er alene i front inden lørdagens dobbeltrunde.

Lørdag starter bl.a. med et topopgør i IM-gruppe 2 mellem navnebrødrene Rasmus Skytte og Rasmus Thøgersen, der er hhv. forhenværende og regerende Odensemester!

Kalender

Juli-Nov. 2022