Syvende og sidste runde af klubturneringen blev desværre ramt af afbud, hvormed et enkelt parti var spillet forud, og tre deltagere vandt sidste runde uden kamp. Heriblandt fandt vi Alexander, der dermed kunne kåres som klubmester anno 2022 allerede ved rundestart - stort tillykke, Alexander!

Der var dog stadig stor spænding om den resterende præmiefordeling, hvor blandt andet Martin Utoft-Rasmus Wraae og Linus Jacobsen-Steen Petersen var to direkte opgør om præmiepenge i hhv. ratinggruppe 2 og ratinggruppe 3.

Med en sejr til Steen P og senere nederlag til Oscar endte Steen og Oscar med en delt førsteplads i ratinggruppe 3.

Rasmus sikrede sig med en lynsejr førstepladsen i ratinggruppe 2, hvor Martin og Lucas endte med at dele andenpladsen.

De tre forhåndsfavoritter, Alexander, Jonathan og Simon, tog sig af podieplaceringerne i øverste gruppe. Alexander vandt som omtalt ovenfor titlen, mens Jonathan og Simon delte andenpræmien.

Frem Skakklub takker for jeres deltagelse i turneringen og jeres bidrag til underholdende og hyggelige klubaftener!

Du kan se resultater, stillingen og nye ratingtal på turneringssiden (dette link)


Sjette runde blev trods tre afbud en runde fyldt med kampvilje. Som det blev bemærket i kantinen, gik der meget længe før de første partier fandt sin afgørelse, hvorefter analyserne af aftenens bedrifter kunne begynde.

Med sejre til Oskar, Rasmus og Alexander kan folk så småt sætte ansigt på de personer, der skal overhældes i sidste runde, hvis forhåbningen er en førsteplads i sin respektive ratingruppe. Med en sejr mod Simon - der først faldt i træk 71 og efter knap fem timers spil i et ellers balanceret tårnslutspil - står Alexander nu med gode kort på hånden i kampen om klubmesterskabet. Jonathan har dog mulighed for med en sejr mod Markus i deres udsatte parti at gøre Alexander selskab i toppen af tabellen.


Der blev bragt fornyet spænding i mesterskabskampen i femte runde, da det lykkedes Simon at trække det længste strå mod Jonathan. Da Alexander samtidigt trak sig sejrrigt ud fra et marathonparti mod Martin, havde vi inden sjette og næstsidste runde en delt føring mellem Alexander og Jonathan skarpt efterfulgt af Markus og Simon. Simon kunne endda komme på omgangshøjde med de førende, hvis det udsatte parti mod Lau førte til sejr.

Klubmesterskabet kunne efter at have passeret fjerde runde for første gang se en udelt føring, da det under det udsatte partier lykkedes Jonathan at besejre Alexander. Dermed havde Jonathan stadig maksimumpoint og mødte derfor i femte runde Simon med de sorte brikker. Samtidigt skulle Alexander og Martin i deres indbyrdes opgør afgøre hvem, der skulle sætte jagten ind efter Jonathan. 


I løbet af de første tre runder havde især Ahmad gjort sig positivt bemærket: I første runde blev det sejr over Simon fra førsteholdet, mens det i et tilsvarende hårdt kæmpet parti kun gik galt til allersidst mod Alexander i tredje runde; efter 73 træk og 4,5 timers spil - undervejs i partiet fandt både Ahmad og Alexander gjorde ressourcer og den afgørende fejl faldt først i træk 68 i et uligefarvet løberslutspil, der ellers var teoretisk remis. 

Efter tre runder førtes turneringen af Alexander og Jonathan med maksimum foran Lucas med 2,5 point. I fjerde runde skal Jonathan føre de hvide brikker mod Alexander, mens Lucas har sort mod Simon.


 

 

 


Markus' refererer undervejs til Jess Nykjærs famøse artikel om "hvordan man taber 200 datingpoint".


Alexander og Simon vikarierer for Jacob og Markus i partianalyserne fra femte runde


Simon og Alexander tager også et kig på partiet mellem Alexander og Martin Utoft

 

 

Kalender

Sæsonen 23/24