“Nu hvor jeg er Danmarksmester igen, kan jeg godt snakke med almindelige mennesker, bare det ikke bliver alt for længe af gangen”
- Elias

Hold-DM i skoleskak har i mange år været lidt af en Frem-specialitet, hvor vi har vundet trofæet i 2011, 2012, 2016, 2017 (hvor vi vandt uden kamp fordi ingen turde stille op mod vores storhold), samt 2018 og 2019. (ahmmm gad vide hvorfor det ikke er nævnt på klubbens hall of fame side). Nå, men sidste år stod Hold-DM i konfirmationernes tegn, og det var derfor ikke muligt for Frem at stille med et hold i Å-rækken, så i år var det vigtigt, at pokalen skulle hjem til Frem igen, og i år bestod holdet Alf, Leia, Albert, Jonathan, Elias og Linus - Altså et hold af garvede turneringsspillere med en masse rutine fra både koordinerede- og online- turneringer.  

 

I år blev DM afviklet som et onlinestævne på lichess.org, men i trænergruppen mente vi, at det alligevel var vigtigt at samle spillerne et fysisk sted, så vi kunne pleje det sociale og sammenholdet efter en lang corona-pause. Desværre har Ungdomshuset ikke åbent endnu, så dér kunne vi ikke være. Bo prøvede derfor, at kontakte Stiften for at høre om vi kunne være der, men det var heller ikke muligt. Nu er holdlederen heldigvis ejer af en stor landejendom i Allested med både fibernet og en stor produktion af økologiske pluk-selv mælkebøtter og brændenælder, så her var der plads til både forældre og spillere. Desværre ligger Allested så langt ude på landet, at Alf og Leia ikke ikke kunne være med fysisk, da deres forældre skulle corona-testes lørdag formiddag, men vi oprettede et videomøde på Meet, så vi alle kunne ses og høres under og mellem partierne. Vi mødtes kl. 9 til morgenbrød og opstilling af computerne, selve turneringen var opdelt i to dele med en indlagt middagspause.

Før turneringens første del, hvor Å-holdene var kastet ind i A-gruppen, var taktikken klar: “Vind eller sælg jer så dyrt som muligt, især mod direkte modstandere”, og spillerne lagde også hårdt fra land og ved pausen sad Alf, Elias og Jonathan satte sig på på de tre første pladser individuelt. Det skal man nu ikke lægge for meget i, for formatet var 10+3, så de resterende spillere var bare ude i nogle tættere og derfor også længere partier.

I holdskak er der rart at have nogle stjerner på holdet, men mesterskabet vindes på at have kvalitet på alle brætter. I Frem har vi så meget kvalitet i juniorafdelingen, at vi kunne gå til middagspause med 12 points ned til de nærmeste forfølgere.

Efter frokosten, der stod på sandwiches med hjemmelavet kyllingesalat m. bacon, var det tid til den afsluttende runde. Her betød det store forspring, at spillerne begyndte at tage chancer og spændingen i turneringen blev holdt intakt gennem dobbelte underforvandlinger, patspil og missede mat i 1’ere. Heldigvis svigtede koncentrationen også hos vores modstanderhold, så da røgen havde lagt sig, var vi nu på 100 points - hele 17 points foran de nærmeste forfølgere.

I det hele taget lader det til at den fynske skoleskak har det rigtigt godt for tiden, for Giersings Realskole vandt i både A- og B-gruppen med hold, der havde deltagelse af flere nuværende og tidligere Fremmere.

For Alf, som i øvrigt var turneringens mest vindende spiller, og Linus er det første gang, de vinder et DM, men forhåbentligt kommer der mange flere mesterskaber til, for alle vores spillere viste gennem deres fighter-evner, gåpåmod og holdånd at de på fineste vis, at de har Frem i hjertet.

/steen

Link til del 1: https://lichess.org/tournament/Y6OaP5I9

Link til del 2: https://lichess.org/tournament/smvM37qF

Kalender

Sæsonen 23/24