Odensemesterskabet 2019 bød atter på god stemning og en masse skakglade deltagere. Underholdningen var sikret i både spillesalen og analyselokalet/kantinen weekenden ud. 

IM-gruppe 1 blev vundet af Jesper Thybo foran Jonathan Carlstedt.

Se samtlige resultater

Stemningsbilleder fra Odensemesterskabet kan forventes i løbet af mandagen.

Frem Skakklub takker for opbakningen til årets turnering! Planen er, at afholde Odensemesterskabet samme tid og sted næste år.

IM gruppe 1

Jesper Thybo og Jonathan Carlstedt havde inden deres indbyrdes opgør i sidste runde begge muligheden for at vinde titlen som Odensemester 2019. En relativ kort remis afgjorde dog mesterskabet til Jespers fordel med 4,5 af 5 mulige!

Stort tillykke til Jesper med titlen!

 
Jonathan Carlstedt (2), Jesper Thybo (Odensemester 2019)

 

IM gruppe 2

IM gruppe 2 blev vundet med stor margen, da det lykkedes Aref Vasli at komme bedst ud af kampvekslingerne i samtlige partier, og dermed vandt Aref med maksimumscoren 5/5!

Hilmir kom ind på en udelt andenplads med 2,5 point.

 
Aref Vasli (1)                                                              Hilmir Heimisson

 

Mester 1

Med 3,5 point af de første fire partier havde Nicolai Brondt allerede inden rundestart søndag eftermiddag sikret sig en aktie i førstepladsen. Trods et afsluttende nederlag til Lars Hansen holdt forspringet til forfølgerne. Lars Hansen og Niels Nørskov scorede begge 3 point.


Lars Hansen (2-3), Nicolai Brondt (1), Niels Nørskov (2-3)

 

Mester 2

Claus Rossen og Thomas Jepsen havde længe et parløb i Mester 2, som end ikke det indbyrdes opgør i 4. runde kunne ændre på. Dermed blev afgørelsen først fundet i sidste runde, hvor Claus måtte ned mod Rune Andersen, mens Thomas spillede en hurtigere remis.

 
Claus Rossen (2), Thomas Jepsen (1)

 

Mester 3

Mester 3 blev vundet af Alexander le Besq med 4 point foran Mogens Thuesen med 3,5 point.

 
Alexander le Besq (1)                                                 Mogens Thuesen (2)

 

Mester 4

Mester 4 blev vundet på deling af Bjarke Gregor og Johan Hardlei, som begge samlede 4 point i løbet af weekenden.

 
Johan Hardlei (1-2) - Bjarke Gregor (1-2) var taget hjem

  

Mester 5

Som tilfældet var i Mester 4 blev der ligeledes en deling af førstepladsen med 4 point; her tog juniorerne Adesh og Sander sig af æren.

 
Adesh Easwaralingam (1-2), Sander Stage-Steffensen (1-2)

 

Mester 6

Tre flotte sejre skabte et sikkert forspring til Michael Agermose, som søndag kunne sejle gruppesejren i land med to remiser.

Jannick Skow, Morten Frank og Håkan Hansson delte andenpladsen med 3 point.

 
                      Michael Agermose (1)                            Jannick Skow, Morten Frank Jensen og Håkan Hansson (2-4)

 

Mester 7

Jan Slettebo vandt sikkert Mester 7 med 4 point foran Hans Endrup Jacobsen med 3 point.

 
Jan Slettebo (1), Hans Jacobsen (2)

 

Basis 1

Basis 1 blev først afgjort i sidste runde, hvor Thomas Nielsen vandt sit sidste runde-parti, mens hans overmand i forrige runde, Michael Volstrup måtte se gruppesejren fordufte, da det blev til et nederlag til Thomas Christensen. Thomas Nielsen endte på 3,5 point foran Michael og Thomas Christensen, der delte andenpladsen med 3 point. 


Thomas Christensen (2-3) og Michael Volstrup (2-3) - Thomas Nielsen (1) var taget hjem

 

Basis 2

Basis 2 så ligesom Basis 1 førerhunden blive indhentet og overhalet i sidste runde, da Vedant Saravana efter et nederlag i sidste runde til Jacob Foged Christensen måtte tage til takke med tredjepladsen trods 3 point. John Christopher sikrede sig med en sejr i sidste runde ligeledes de 3,5 point, der gav en delt førsteplads med Jacob.


Jacob Foged Christensen (1-2) - John Christopher Christensen (1-2) var taget hjem

 

Basis 3

Basis 3 blev først afgjort relativt sent søndag aften, da Jonathan Jacobsen og Philip Uhre længe dystede om hvem, der skulle gøre Shahrokh Mojtabaei selskab ved præmieuddelingen. Da partiet slutteligt endte remis blev det til en delt førsteplads til Shahrokh og Jonathan med hver 4 point.


Shahrokh Mojtabaei (1-2) og Jonathan Jacobsen (1-2)

 

Basis 4

Basis 4 var præget af flere af de unge talenter i dansk skak, hvorfor de også - forårsaget af et forudafviklet parti i Mester 2 - fandt vej til live-brætterne i sidste runde.

Da krudtrøgen lettede efter Basis 4's bidrag til live-underholdningen, var stadig en tredelt sejr til Lasse Emil Petersen, Phong van Nguyen og Vitus Bondo Madhus. 

 
Phong van Nguyen (1-3) og Lasse Emil Petersen (1-3) - Vitus Bondo Medhus (1-3) var taget hjem

 

Basis 5

Basis 5 så tre lokale talentfulde juniorer bidrage med underholdende kampskak. Det blev afslutningsvist Læseforeningens juniorafdeling, Bo.C.A. Juniors (Bolbro Chess Academy), der tog de præmiegivende placeringer. Mikkel Løftgaard vandt gruppen med 3,5 point foran Christian Ringsmose med 3 point.


Mikkel Løftgaard (1) og Christian Ringsmose (2)

 

Basis 6

Den hjemvendte "svensker", Christoffer Vinther (tidligere Frem Skakklub), kom, så og sejrede i Basis 6, da han først i sidste runde lod sig nøje med en remis. Det blev dermed til en sikker gruppesejr med 4,5 point foran Bo Sørensen og Hans Jørgen Clausen med hver 3,5 point.

 
Bo Sørensen (2-3), Christoffer Vinther (1) og Hans Jørgen Clausen (2-3)

 

Basis 7

Som i Basis 1 og Basis 2, så Basis 7 førerhunden miste fodfæstet i sidste runde, da Per Andersen efter et nederlag i sidste runde til Cipriano Sande endte med en delt andenplads sammen netop Cipriano.

Pers unge klubkammerat, Kristian Gade Burgaard (Læseforeningen), udnyttede muligheden ved i sidste runde med en sejr at sikre sig gruppesejren med 3,5 point. Kristian havde gennem weekenden glæden af hjemmebanefordel, da han til dagligt går i skole på netop Giersings.

 
Kristian Gade Burgaard (1) og Cipriano Sande (2-3) - Per Andersen (2-3) var taget hjem

 

Basis 8

Basis 8 blev vundet af endnu en lokal skoleelev fra Giersings, da Clara Heiberg vandt gruppen med 3,5 point.

Andenplads blev delt mellem Ertugrul Ayaan og Elias Roed Jacobsen, der begge scorede 3 point.


Ertugrul Ayhan (2-3), Clara Heiberg (1) og Elias Jacobsen (2-3)

 

Basis 9 (10-mands Monrad-gruppe)

Monradgruppen var præget af unge talenter med stort engagement og kampiver ved brættet. Dette resulterede i, at afgørelsen i sidste runde skulle findes via to klupopgør mellem unge talenter; Wadie mod Oscar (begge SK1968) og Linus mod Bastian (begge Frem). Der skal lyde stor ros til alle fire for deres tilgang til sidste runde trods de uheldige at spille om præmiegivende placeringer mod en klubkammerat og skakven i sidste runde. Begge partier blev spillet helt ud, hvor Oscar med en sejr i SK1968-opgøret endte med at vinde Basis 10, foran Bastian, der tog sig af andenpladsen efter remis i Frem-opgøret.

Tredjepladsen i gruppen gik til Pia Nielsen, mens Robert Crawford tog sig af ratingpræmien.

 
Bastian Kehrer (2), Oscar Staun Larsen (1) og Robert Crawford (ratingpærmie) - Pia Nielsen (3) var taget hjem 

Kalender

Sæsonen 23/24