Frem Skakklub i billeder

Sponsorer

Frem Skakklubs sponsorer
Banner
Banner
Banner

Log på

Login for adgang til partidatabase og klubbladsarkiv.Kontakt webmaster Kristoffer for et login


Politiken Cup 2010
Skrevet af Kristoffer Dyrgaard   
Fredag, 30 Juli 2010 08:33

Frem-kvartet i Politiken Cup

Mads H, Stefan, Michael Agermose og Kristoffer stillede op i Politiken Cup. Foruden det som kan læses på turneringens hjemmeside er her en kort beretning fra runderne. Læs desuden Niels Eriks beretninger på FSU's hjemmeside.

 

Kristoffer startede allerede fredag ved at deltage i simultanen mod GM Svidler på Hovedbanegården. Et psrti, der desværre blev tabt.

I 1. runde leverede Mads, Stefan og Kristoffer hver en pligtsejr over folk omkring 1800 i elo, mens Michael desværre fik fanget sin springer på h6 efter en tidligere bondegevinst.

Efter søndagens dobbeltrunde ligger alle Frem'ere nu på 2 point. Michael fik rettet lidt op på ulykken lørdag med to sikre sejre, mens Kristoffer og Mads begge efter sejr i runde 2 fik chancen på livebrætterne mod stormestre. Kristoffer spillede klovn, mens Mads smart vandt en officer for et par bønder. Lige da stillingen var ved at blive afklaret fandt Mads dog desværre ikke 29... Td3! med +2 jævnfør fritz. Samtidigt var det en trækgentagelse, som Mads afslog og dermed endte i en lidt fordelagtigt tårnslutspil - desværre fordelagtigt for modstanderen. Stefan tabte i 2. runde, men vandt så sikkert i 3. runde. 

4. runde gav lidt blandede resultater. Michael vandt i flot stil over FM Karsten Larsen, mens Mads længe kæmpede med 2 løbere + 2 bønder mod løber og 4 bønder. Det lykkedes at aktivere kongen og slutspillet blev vundet. Kristoffer forsatte det uinspirerede spi mod Jan Kaasl og lod interessante muligheder forpasse, hvormed det endte i remis. Stefan smed uheldigvis en kvalitet i grams. Rybka finder dog kompens nok til lige spil. Computertrækkene blev dog ikke fundet (fx g5 med Sort for at dække f4 og undgå mat i bunden!) og stillinngen blev tabt. 

5. og 6. runde var igen en blandet pose bolsjer. Michael spillede fine remiser mod 2200-folk, mens Mads fortjent fik sommerens første remis mod en titelholder. Der blev taget remis i en fordelagtig stilling mod IM Torben Sørensen, hvorefter tirsdagens opgør mod GM Kovchav blev tabt i et tårnslutspil. Kristoffer fik reperaret en smule på sit spil og det gav pote i 6. runde, hvor en drage blev spillet helt forkert af modstanderen. Stefan tabte desværre endnu en lovende stilling i runde 5, mens modstanderen i 6. runde desværre aldrig dukkede op.

7. runde gav 2 point til Frem-folket. Mads og Kristoffer spillede begge stilrene partier, mens Michael desværre fik bevæget sig ud på dybt vand. Stefan... yeah, "No more stories are told today, I'm sorry they washed away // No more stories. (His) world is grey. (He's) tired. Let's wash away"...  

8. runde gav kun 1 point på Frem-kontoen, Denne stor Michael for mig en overbevisende sejr mod fransk. Mads tabte desværre et slutpil med 3 bønder for løber, der var resultat af en teoriduel i Najdorf mod FM Peter Skovgaard. Kristoffer formåede at skabe ild på brættet mog GM Cmilyte, men fandt desværre ikke vejen gennem de mange lovende (gevinst-)varianter for Hvid. For eksempel giver 19. Lxd4, samt 20. f4 begge stor fordel til de hvide brikker. Desværre byttede Kristoffer desværre brikker i den begyndende tidnød og opnåede blot et tabt slutspil. Mht. Stefan henvises til det ovenfor stående. 

Efter 10. og sidste runde er det tid til at gøre status. Mads H afsluttede en fornem turnering med 1½/2, hvorfor det totale resultat blev 6/10 og en ratingtilvækst på 23, hvorfor Mads nu er at finde på 2158. Michael sluttede af med ½/2 og endte på 5½/10 med en tilvækst på 6 til følge og er nu på 2064. Kristoffer mistede en del motivation efter de spildte chancer mod Viktoria Cmilyte og formåede at smide 18 ratingpoint på de sidste to runder og er nu at finde på 2191. Stefan fik vist nogle af de takter, vi kender ham for og sluttede af med 2/2. Turneringen vil dog nok desværre sent blive glemt, da 70 ratingpoint forblev i Helsingør.