DM i skak 2018 i Svendborg
Skrevet af Kristoffer Dyrgaard
Mandag, 26 Marts 2018 12:31

I skolernes påskeferie var Hotel Svendborg for tredje gang siden 2015 rammen for Danmarksmesterskaberne, hvor Tårnet Svendborg og Sydøstfyn Skakklub atter stod som arrangører.

Syv Fremmere deltog i de ratede turneringer, mens flere Fremmere kiggede forbi stævnet under påsken som tilskuere og/eller deltagere i det traditionsrige DM i lynskak langfredag.

Første Fremmer i aktion var Albert, som trods et indledende nederlag imponerede stort i G5 1. forløb. Mod en seedning som nummer 8 af 10 blev Albert en delt nummer 1 og måtte kun nøjes med andenpladsen på korrektion. Undervejs blev det til 1,5 point mod to mesterspillere og Albert er nu pænt over 1700 i rating!

Albert med en flot andenplads i G5 1. forløb.

I Kandidatklassen deltog Alexander og Per. Alexander fortsætte sin uimponerede tilgang mod højereratede modstandere og som i Fynsmesterskabet og holdturneringen gav det pote! Med 3,5/7 fik Alexander en flot debut i Kandidatklassen; præstationen gav desuden en portion rating som kombineret med pointhøsten Fynsmesterskabet giver Alexander et nyt ratingtal omkring 2140!

Pers resultater var præget at mange remiser og med 3 point må Per efterlade rating i Svendborg. Men dejligt at se vores førsteholdsspillere stadig holder skakformen ved lige.

Apropos førsteholdet var endnu en af sæsonens nye på førsteholdet, Jacob Foged, med i G7. Her blev det til flere interessante partier, hvor webmasteren spottede en stor lyst til at afprøve nye tilgange og elementer fra juniortræningen. De mange nye forsøg gav Jacob en ny facet til spillet, som Jacob vil få glæde. Ratingmææssigt blev det med 2,5/7 dog til en lille ratingtilbagegang denne gang. Men med lysten til at prøve nyt skal mestertitlen nok komme for bestandigt (læs: Jacob var midlertidigt på 1901 under holdturneringen).

I Kort Påske 2 deltog Anton, Elias og Jonathan Roed. Her blev det til en flot andenplads i ratinggruppen i gruppe 2 for Anton - som ubesejret; Anton var endda lavestratet i gruppen. Anton scorede 1,4 over forventet score. Jonathan levede med 2/5 i samme gruppe op til sin forventede score. Elias scorede ligeledes 2/5 i Kort Påske 2, gruppe 2, hvilket gav en beskeden ratingtilbagegang.

Anton nr. 2 i ratinggruppen i Kort Påske 2, gruppe 2.

Danmarkskabet blev vundet af 24-årige IM Bjørn Møller Ochsner med flotte 8 point af 9 mulige. Danmarksmesterskabet vil desuden blive husket som den sidste turnering, hvor Per Andreasen stod for livekommenteringen. Efter et kvart århundrede som kommentar ved bl.a. DM og Politiken Cup/XtraCon Cup takker Per af, mens "legen er god".

Tak til Per Andreasen for mange gode stunder med livekommentering - dine fodspor er svære at fylde ud!

Du kan se samtlige resultater fra DM via dette link.

Edit: Bo har gjort webmasteren opmærksom på, at Bo - som eneste Fremmer - vandt præmie ved DM i lynskak. Nogle vil dog mene, at den vigtigste sejr ved DM i lyn var Antons sejr over Jess...