Frem Skakklub i billeder

Sponsorer

Frem Skakklubs sponsorer
Banner
Banner
Banner

Log på

Login for adgang til partidatabase og klubbladsarkiv.Kontakt webmaster Kristoffer for et login


Referat fra Middelfart 1 - Frem 3
Skrevet af Markus Maagaard   
Torsdag, 01 Marts 2018 19:49

Endnu engang starter referatet en time inden kampstart i ungdomshusets lobby. Her stod den lavere halvdel af holdet, der i sin helhed bestod af Tommy, Erik, Emma, Aske, Bo, Albert, Markus og André. For en gang skyld, måske i Frem skakklubs historie, var hele fire biler til rådighed på dagen. Efter et par minutter i lobbyen ankom Aske i bil, og Bo og undertegnede tog med ham, imens André og Albert kørte selv. I lobbyen havde snakken gået om løst og fast, men det var ikke til at tage fejl af, at kampen i dag var en alvorlig affære. Frem 3 lå inden kampen på 7. pladsen i tabellen og derfor til nedrykning, med 2 ½ point op til Middelfart. Målsætningen synes derfor meget urealistisk: Mindst tre sejre mod et hold der, på langt de fleste brætter, var på lige fod med os. Stemningen var ikke meget anderledes da vi ankom til Middelfart. Bos peptalk var meget klar i spyttet: Gå efter at vinde, hvis de prøver at få remis, så bare mas på. Fighter-slikposen gik til Emma for en meget flot præstation mod Odense Skakklub.

Da vi satte os til brætterne, var der dog blandede følelser. På den ene side manglede Middelfart to af deres midterbrætter. På den anden side var André og Albert heller ikke mødt, da tiden blev startet.  

Middelfart 1 – Frem 3

Urene blev startet, og åbningerne blev lagt frem. På den konto kan vi med glæde se, at Bo endelig har aflagt sin uvane med at spille 1. b4, og i stedet er begyndt på noget mere klassisk. Genneralt forløb åbningsspillet set med undertegnedes begrænsede kendskab til den slags, ganske fornuftigt. Alle fik en rimelig stilling, hvor især Emma og Bo så ud til at lægge op til pres på deres modstander. Erik så ud til at blive presset en smule af sin modstander, men ellers tegnede det til en fornuftig og relativt rolig kamp.

Middelfart 1 – Frem 3        0 – 1

Helt ud af det blå blev Tommy færdig. Undertegnede så ikke slutstillingen, men med mit kendskab til Tommy, har han sikkert formået at forhandlede en større mængde materiale fra sin modstander. Vigtigere endnu holdte Tommy’ resultat også stadig liv i drømmen om muligheden for en overbevisende sejr.

Middelfart 1 – Frem 3        1 – 2

Denne gang er det Erik og Aske. Erik kæmpede i en svær stilling gennem hele sit parti, men formåede i slutspillet at lave en bondegaffel på sin modstanders konge og springer, hvilket ledte til endnu et point. Aske havde fået fornøjelsen af at møde et stort spørgsmålstegn, som sidst havde spillede i en koordineret turnering for over femten år siden. Aske oplevede på egen krop hvordan det føles at få presset tre bønder ned i sin kongestilling. Meget ubehageligt men også godt kæmpet af Aske.

Middelfart 1 – Frem 3        1½ – 2½

Emma sluttede sit parti med en remis. Undertegnede havde kigget lidt på partiet undervejs, og jeg må tilstå, at jeg ikke forstod meget af de stillinger der var i partiet. Hvad der lignede en tabt officer fra Emma blev i stedet, både af hendes modstander og hende, set som et farligt offer med meget modspil. Hverken Emma eller hendes modstander virkede dog glade for deres stilling, og remisen må have været på sin plads.

Middelfart 3 – Frem 3        2 – 3

Her afsluttede Albert sit parti med en remis i en stilling, der bestemt lignede remis, hvilket normalt ikke ligger til Alberts spillestil, men med mit kendskab til Albert, har han med sikkerhed gjort sit bedste for at komplicere tingene for sin modstander.

Middelfart 3 – Frem 3        3 – 3

Andrés modstander afsluttede et meget levende parti der havde været igennem mange forskellige tilstande. Andrés modstander var ikke højt ratet, men i analyselokalet bagefter delte han mange gode tanker om partiet, som ikke passer overens med ratingtallet, så tabet er forståeligt, men ikke desto mindre overraskende, da André ellers viste fin form med sin remis mod Odense 1.  

Middelfart 3 – Frem 3        3 – 4

Her afsluttede jeg mit parti med en sejr, der havde været lang tid undervejs. Åbningsspillet havde ikke været min favorit, men da spillet drejede imod en dronningeindisk opstilling, begyndte jeg at få styr på sagerne, og fik slået igennem på min modstanders dronningeside, efter han havde rokeret langt. Efter nogle fikse detaljer fik jeg byttet af til et tårn og springerslutspil mod to bønder i overvægt. Derfra blev partiet kørt sikkert hjem lige inden træk 40.

Middelfart 3 – Frem 3        3½ – 4½

Omkring kl. 23:10 blev holdlederen færdig med sit parti. I lang tid pressede Bo flot mod sin modstanders kongestilling, og dikterede spillets tempo. Desværre mistede han en bonde rent, og slutspillet var en hård kamp. Til sidst lykkedes det dog at få en remis hjem, hvilket man kun kan sige var imponerende, tiden, stillingen og til dels også presset taget i betragtning.

All around var det en god kamp mod Middelfart. Dog lød det til at der var generalforsamling i Danmarks folkedansforening ved siden af. Det var sjovt nok i starten, men efter en time med harmonikamusik var det ved at blive for meget. Da de endelig takkede af, var de fleste af spillerne nok ved at gå fra forstanden. Så næste gang nogen skal spille i Middelfart, kan det være en god idé at udstyre sig med et par ørepropper.

Set i det store perspektiv hjælper slutresultatet ikke meget. Vi mangler nu 1½ point op til Middelfart, men har en stor overvægt af matchpoint. I sidste runde spiller Middelfart mod tårnet, mens vi selv får besøg af læseforeningen. Så medmindre vi viser overraskende form mod læseforeningen, må vi desværre nok se os selv som nedrykkere. Men hvis Frem 2 også rykker ned fra 2. division, så er det måske fint, at der ikke skal findes spillere til begge hold på de samme dage. Men man skal ikke tage sorgerne på forskud, og holdet skal da bestemt nok også kæmpe bravt mod Læseforeningen, det er jeg ikke i tvivl om.

Hvem får slikposen? Holder Frem 3 sig i fynsserien? Er holdlederens taktik med slikposer slået fejl, og burde der i stedet indføres tudekiks?

Svar på spørgsmålene og meget andet følger om tre uger (Forhåbentligt)