Frem 4 vandt knebent over Årslev 1 efter en kold start
Skrevet af Peter Fynbo
Onsdag, 28 Februar 2018 18:13

Det var en kold begyndelse, da Frem 4 mandag den 26. februar spillede holdkamp ude mod Årslev Skakklub. Det var frostvejr og det blæste ganske mærkbart. Begge holds spillere var kommet i god tid, men desværre havde ”nogen” med ansvar for den bygning, vi skulle spille i, skiftet nøglerne ud med et elektronisk kort, og ”nogen” havde naturligvis ikke underrettet skakklubben om denne detalje. Efter ret mange telefonsamtaler fandt Årslevs formand frem til en, der skulle kunne låse op, men han lå med feber. Til sidst fandt man en fra en anden sportsklub, som kunne hjælpe, og endelig kunne vi komme ind i varmen og stille brætter og brikker op. En eller anden havde foreslået, at vi kunne spille blindskak i stedet, men det slap vi for. Med knap tyve minutters forsinkelse startede kampen.

Det begyndte også koldt, for de to første partier, der blev afgjort, tabte vi, men så gik det bedre. Jonathan spillede som sædvanlig på førstebrættet, og han vandt efter et langt og spændende slutspil med dronning, tårn og bønder på begge sider. Det var også det parti, der blev sidst færdigt, så der stod en neglebidende hob skakspillere fra begge klubber omkring brættet, indtil Jonathan havde sejren i hus. Willy var på grund af afbud rykket op på andetbrættet, men han gik frisk til sagen og vandt også i et ret langt slutspil med springere, løbere og en fjendtlig, garderet fribonde. Endelig sørgede Steen for den tredje gevinst. De resterende tre partier blev remis. Slutresultatet blev således en kneben sejr på 4½-3½, et resultat, vi kan være meget tilfredse med, da vi på papiret stod til et alvorligt nederlag. Men somme tider har man jo lov at være heldig.

Tak til Henrik og Robert, der stillede op som reserver med kort varsel!

Sidste kamp i Holdturneringen bliver afholdt som fællesafslutning hos Sydøstfyn, hvor vi skal møde Læseforeningens tredjehold. Det sker tirsdag den 20. marts kl. 19.