Horsens 2010
Skrevet af Kristoffer Dyrgaard
Mandag, 26 Juli 2010 11:40

Horsens Lang Weekend gav ratinghøst

Stefan, Ritvars, Kristoffer og Mads H tog udfordringen op i Horsens "Den Lange", der blev afviklet med stor succes 22.-25. juli. Turneringen kan varmt anbefales folk, der har lyst til en skakoplevelse i sommeren 2011!

Efter torsdagens og fredagens dobbeltrunder havde de 4 Frem'ere kun afgivet 3 point. Stefan og Ritvars lagde flot ud med  3.5/4, mens Kristoffer og Mads H nøjedes med 3/4. Sidstnævnte kæmpede i 6 timer mod IM Karsten Rasmussen, men efter et langt tårnslutspil måtte der desværre kastes nogle håndklæder. Det bør dog nævnes, at selveste GM Peter Heine Nielsen fulgte partiet live og senere fortalte, at tårnslutspillet var remis ved korrekt spil. Af andre bedrifter kan nævnes Ritvars remis mod Jackie Andersen og Kristoffers ditto mod IM Steffen Pedersen.

Lørdagens dobbeltrunde var igen en oplevelse med Frem-øjne, idet specielt Stefan (ratingtilvækst: +16) imponerede med to remiser mod hhv. senere vinder FM Igor Teplyi og IM Klaus Berg, hvor Stefan begge gange havde de bedste muligheder for at fortsætte partierne men valgte den sikre løsning. Søndagen resulterede desværre i et nederlag til Jackie Andersen. Stefan virker på toppen, så spændende at se om spillet kan fortsætte i Politiken Cup.
Mads (+3) oplevede et ekstremt tilfælde af elevatorturnering, idet turneringen gav to hæderlige nederlag til IM'erne Karsten Rasmussen og Klaus Berg samt fem sejre mod lavtraterede folk, så kun 3 ratingpoint kunne sættes på kontoen. Dertil kunne dog også indsættes en 3. plads i præmiegruppe 2.
Denne blev vundet af Ritvars (+23) ved at vinde klubopgøret mod Kristoffer og søndag at holde remis mod Poul Rewitz.
Kristoffer (-12) oplevede dermed som den eneste Frem'er en ratingtilbagegang.

Se stillingen og partier på hjemmesiden.