Til tasterne
Skrevet af Jess Nykjær
Søndag, 16 April 2017 13:36

Så var det tid til DM 2017. Det var faktisk ikke meningen fra starten, at jeg skulle spille med i Kort Påske, men Brian havde aldrig spillet et DM før og pres fra ham og Ann-Katrine sendte mig en tur til Rebild, hvilket blev en generelt god oplevelse.

Lad os få det dårlige væk først, priserne for maden på spillestedet var for høje i forhold til at de solgte det som specielle tilbud for skakspillere. Der var for dårlig bemanding i spidsbelastningen omkring middag og aften. Rengøringen af værelserne var pænt sagt middelmådig, hvor der ikke blev reageret på de mangler, der blev informeret om, oprydning og opfyldning i fællesområderne bar præg af, at det ikke var en prioritet. Som uddannet kok har jeg forudsætningerne for at se om man prioriterer at være der for en kundegruppe  og det var sådan, at i de dage, hvor jeg var i Rebild, var fokuset på at et pænt og effektivt hotel giver glade kunder ikke eksisterende. Det var en måde at sige, at for os var DM-gæsterne ikke vigtige nok. Jeg håber, at man fra arrangørsiden har fået tilføjet ind i deres kontrakt, at hvis man ikke får det lovede produkt, betaler man ikke den fulde regning. Det var ellers synd, for stedet har rammerne til at lave de bedste DM-stævner, der var masser af plads både indenfor og udenfor.

Tilbage til de gode ting: Maden den smagte faktisk fantastisk, når man endelig fik den. Morgenbuffeten var overdådig, vi spiste aften og middag et par gange med Johnny Holler, der var i forrygende humør. Morgenmaden var rigelig, hvor vi den ene dag havde selskab af Jens Rasmussen og frue og den næste dag af Kasper Jerwiarz. Brian var ikke helt utilfreds med de snapser den gamle snusede op på morgenbuffeten, men han fandt ud af hvorfor han ikke var til smoothies og managrød med honning. Men åd det gjorde vi. Det kan dog ikke ses på den slanke forfatter, han brændte 600 kalorier af da Jens, Frue, Brian og Jess gik en tur på 8 kilometer i og omkring Rebild bakker fredag formiddag.

Fredag aften stod den på lyn, der var en der vandt 200 kr., og en der fandt ud af, at han ikke spillede så godt på fadbamser. Lørdag aften oplevede jeg en del af Morten Fabrins foredrag om Plovjernet, og jeg glæder mig til at læse den biografi, jeg har købt, som Morten har skrevet. Flere var nok dukket op til foredraget hvis man havde annonceret bedre for det, og en bedre placering end hjemrejsedag for kort påske kostede nok også lidt på den konto.

Lidt om skaktuneringen: Brian havde en fantastisk weekend, første ferie i flere år. Tømmermænd kostede 2 point lørdag, men humøret var højt, og han er klar til DM i 2018. Hvis man er på Facebook med Brian skulle der være en del billeder fra DM.

Undertegnede havde en fantastisk turnering. Først var Martin Lind Mortensen, tidligere Frem, så venlig at gå i undertegnes fælde og senere tabte han også partiet. Så anden runde blev en hurtig ½ mod Jens Bo Hansen, den gamle var træt og suste ned på værelset, hvor han lige fik en morfar. Tredje runde blev også remis, havde ellers fået en dejlig stilling med sort, men at spille på 2 planer samtidig kostede en del, man kan åbenbart ikke angribe på begge fløje på en gang, med korrekt fokus havde jeg selvfølgelig vundet det parti.

Kristoffer var på besøg her fredag, altid dejlig at få gæster. Så var det tid til en morfar. Fjerde runde mødte jeg en Torben Andersen, der sluttede remis, men hvor jeg havde nogle spændende gevinstchancer, som han var så venlig at vise mig bagefter, så pas på derude, hvis jeg kan huske dem. I femte runde var jeg oppe mod en Per Hansen, som lige lavede en lille fejl og så stod han til tab, ham Jess kunne dog ikke finde ud af at vinde partiet øv. Det var nok fordi at jeg ikke havde et værelse efter kl. 11.00, så jeg fik ikke min morfar om lørdagen det kostede lige en andenplads. Det blev således ikke til en førsteplads i gruppen, så Anton kommer nok ikke og skal have en selfie alligevel.