Frem Skakklub i billeder

Sponsorer

Frem Skakklubs sponsorer
Banner
Banner
Banner

Log på

Login for adgang til partidatabase og klubbladsarkiv.Kontakt webmaster Kristoffer for et login


Frem 3 - Holdlederen overrasker: Ingen tudekiks!!!
Skrevet af Markus Maagaard   
Mandag, 27 Marts 2017 20:46

Før den sidste kamp, som skulle spilles fælles i Nyborg Skakklubs lokaler. Frem 3 mødtes i lobbyen i ungdomshuset for at få flyttet tilstrækkeligt med brætter og brikker til vores kamp mod Sydøstfyn. Efter Jess havde indskærpet for os, at vi skulle passe godt på brætterne, delte vi os i to. Den ene halvdel, Jess, Peter M, Alexander og Markus gik mod Jess’ Mercedes med alt materialet. Da Jess benyttede sit begrænsede bagagerum til andre ting denne aften, blev det nødvendigt at tage brætterne ind i sportsvognen. Til alle, der ikke har skullet sidde på bagsædet af Jess’ “praktiske” bil med fire solide skakbrætter, skal det fra referentens side siges, at det kan sammenlignes med at blive placeret i dåse tun og derefter få fjernet halvdelen af pladsen i den dåse.

 

På turen ud mod Nyborg blev holdlederen ringet op af Aske, der spurgte til om vi havde set Thor, da han ikke var kommet hen til Ungdomshuset. Holdlederen havde været forudseende og havde givet telefonen til Alexander. Han forsøgte efter bedste evne at give beskeden videre til resten af bilen. Efter kort tid og et akut grineanfald fik vi Aske til at kigge udenfor, hvor Thor stod i regnvejret og ventede på at resten af holdet skulle komme ud. Herefter var begge biler på vej mod Nyborg. I sportvognen gik resten af turen med en ivrig diskusion om hvorvidt spillet backgammon var et spil, der var bygget op omkring strategi eller tilfældigheder som terninger. Forsædet (Jess og Peter M) blev enige om at det var sidstnævnte.

Da vi var ankommet til Nyborg og havde sat alle brætterne op blev der der kaldt til samling. I dagens anledning blev der ikke delt tudekiks ud. I stedet blev der serveret cola og endnu en stor flaske bobler. Der blev også uddelt en flaske cola til referenten. Den blev modtaget med stor glæde og er igang med at blive indtaget i skrivende stund. Samtidig blev regnskabet opgjort. Det var med stor stolthed at Jess fortalte os, at budgettet var blevet overskredet med hele 6 kr.

Målet blev at vi skulle have det sjovt, da vi ikke var i nedrykningsfare…

Kampen begyndte med 7/8 af modstanderne mødt op til kamp.

Frem 3 - Sydøstfyn 2

Efter et kvarter mødte den sidste ottendedel af modstanderholdet op. Samtidig så det til at alle kom ud af åbningerne med en fin stilling. På trods af Jess’ opfordring blev der spillet mange partier med 1. d4 og den eneste gambit spillet så ud til at være dronningegambit. Selv Alexander tog det roligt og spillede en rolig kongeindisk.

Frem 3 - Sydøstfyn 2         0,5 - 0,5

Thor blev færdig med en remis i en stilling der ved første øjekast så ud til stadig at have meget i sig. Men ved nærmere inspektion viste det sig nok, at en remis var en god ide. Thor har spillet en resultatmæssig god turnering. Han har, med undtagelse af hans første kamp mod Faaborg, været solidt spillende.Især imod Tårnet 1 hvor han var den eneste der vandt.

Frem 3 - Sydøstfyn 2        0,5 - 1,5

Nu var det Emil der blev færdig. Referenten så ikke slutstillingen, men med Emils viste spillestyrke, må undertegnede gå ud fra, at han ganske enkelt har overset noget taktisk. Hvilket har været meget sjældent igennem turneringen. Emil har været vores sikkerhed igennem hele turneringen. Bare han er på holdet har det givet gode resultater. Vi må se om vi får lov til at beholde Emil, eller om Frem 2 tager ham fra os. Resultaterne har bestemt været der.

Frem 3 - Sydøstfyn 2         0,5 - 2,5

Her blev referenten færdig. Undertegnede forsøgte sig med et angreb på modstanderens kongestilling. Hvilket endte med at undertegnede tabte to tårne og en springer for en springer. Undertegnede har ikke spillet forfærdeligt godt igennem turnerigen. Undertegnede håber alligevel at der er en plads på holdet næste år, da der kan reklameres med forbedringer i spillet.

Frem 3 - Sydøstfyn 2         0,5 - 3,5

Så faldt holdlederen. Han havde spillet et fornuftigt spil og ville have haft en ordentlig stilling, hvis han ikke havde overset en taktisk vendning fra sin modstander. Undertegnede tør ikke vurdere Jess’ spil. Han har ikke haft det nemt, men han har altid spillet for at vinde. Så det må siges, at Jess nok kommer frygtligt tilbage næste sæson.

Frem 3 - Sydøstfyn 2         1 - 4

Så kom den anden remis for aftenen. Aske havde spillet en fornuftig fransk. Han blev presset men holdt stillingen sammen. Resultatet blev en fornuftig remis i en stilling, der overvejende var afvæbnet. Aske har været en af vores mest driftsikre spiller. Han har scoret remis i næsten alle hans partier. Derfor kan man roligt gå ud fra, at når Aske sætter sig til brættet, så taber ikke holdet fuldstændigt.

Frem 3 - Sydøstfyn 2        1,5 - 4,5

Anton endte sæsonen ubesejret. Anton spillede et meget fornuftigt parti der på trods af flere afslåede remiser alligevel endte remis på trods af at han måske var den der var mest presset. Der er ikke meget at sige til Antons spil. Han har været ubesejret igennem hele turneringen og har været den der har revet flest point hjem. Anton slutter turneringen som nr. 11 på topscorerlisten. Højst sandsynligt et højere bræt næste år.

Frem 3 - Sydøstfyn 2         1,5 - 5,5

Peter Morling blev færdig efter et langt parti, hvor han desværre kom bagud med en kvalitet. Han fortsatte kampen til det sidste, men blev tilsidst overmandet af sin modstander.Peter har heller ikke haft det nemt. Han har skullet spille mod modstandere med langt over hans ratingtal. Alligevel har Peter altid spillet til det sidste. Især i kampen mod Tårnet, som endte over midnat.

Frem 3 - Sydøstfyn 2        2 - 6

Alexander blev sidste mand færdig. Han spillede et fornuftigt parti som hurtigt blev lukket helt ned. I en sådan stilling, må man nok gå ud fra at remisen var berettiget. Undertegnede nåede ikke at se slutstillingen, men den har nok været helt tømt, hvis jeg kender Alexander ret. Som vores andetbræt har Alexander spillet en meget god turnering. Også selvom han i næsten alle partierne har været overmatchet. Undertegnede håber, at han rykker nogle brætter op på 2. holdet, nu da Frem 2 rykker ned i Fynsserien. På trods af at vi alligevel var i fare for at skulle spille omkamp om vores plads i Fynsserien, så var Faaborg rare nok til at hjælpe os til at blive. Vi får se hvordan det kommer til at gå næste sæson. Det bliver i alt fald spændende i Fynsserien med besøg fra Frem 2...

 

You have no rights to post comments