Der er forskel på folk - og forskel på tudekiks (nyt fra Frem 3)
Skrevet af Markus Maagaard
Torsdag, 02 Marts 2017 21:51

Forud for kampen mellem Odense 1 og Frem 3, havde holdlederen givet to beskeder. Begge vigtige, selvom den ene klart overstrålede den anden. Først og fremmest vidste vi at der ville være tudekiks til holdslederen. For det andet var der gode chancer for at vi ville være et fuldt hold. Noget der ikke var set indtil da. Da alle var ankommet, blev der først delt tudekiks ud. Peter fik ordinere tudekiks, hvorimod Jess fik bornholmske rugkiks med chokolade. Dette er uacceptabelt, og af henhold til ligestilling, må undertegnet på holdets vegne bede bestyrelsen om at skride ind. Efter denne nedgørelse af de menige spillere på holdet, blev der også taget et holdbillede:

Boblerne, der var blevet indkøbt til arrangementet, faldt mildt talt i god jord hos 7/8 af holdet. 8. brættet der ikke er vant til den slags måtte dog hurtigt stå af. Herefter var vores modstandere ankommet og vi satte os til brætterne. Målet var blevet sat til 4 - 4 og en god aften. En af disse blev opnået.

Referenten spillede i lang tid og forsøgte at spille meget koncentreret. Derfor var han ikke rundt at kigge. Dog har en pålidelig kilde været venlig at skrive noter til de fleste af kampene.

Frem 3 - Odense 1 0 - 1

Søren var først færdig og det var desværre ikke med et positivt resultat. Baseret på kilden der sad ved siden af, var det noget med en dronning. Noget referenten kun kender alt for godt.

Frem 3 - Odense 1 0.5 - 1.5

Holdlederen blev færdig. Han sagde selv bagefter, at der var sat op til angreb. Dog valgte begge  parter ikke at gå efter pointet. Noget som holdlederen ellers har gjort klart er noget som altid er målsætningen.

Frem 3 - Odense 1 1 - 2

Peter blev færdig bagefter. Han havde et godt parti hvor han fik sat godt pres på sin modstander. Det forlyder, at hans modstander var heldig at slippe med en remis.

Frem 3 - Odense 1 2 - 3

Thor, der nu er tilbage, fik spillet remis med sort. Referenten nåede ikke at se meget af partiet, men det så ud til at have været en Caro-Kannsk udligning. Aske med hvid fik angiveligt ikke optimalt udbytte af de hvide klodser. Dette endte også i en halv.

Frem 3 - Odense 1 2 - 4

Emil, der kom rigtig godt ud af åbningen med en bonde, spillede et godt parti. Med modstanderen presset, lavede han desværre en fejl i slutspillet og tabte desværre partiet. Ærgerligt, men de gode takter i spillet håber referenten at se igen mod Sydøstfyn 1.

Frem 3 - Odense 1 3 - 4

Her blev 8. brættet færdigt. Personligt syntes jeg at mit parti var for satset. Jeg satte mig til brættet med ønsket om at vinde. Derfor satsede jeg meget tid og materiale mod min modstanders konge. Jeg fik ikke mit angreb til at hænge sammen, selvom timingen var rigtig. En heldig sejr.

Frem 3 - Odense 1 3.5 - 4.5

Anton spillede en gambit imod engelsk. Han fik en god stilling med pres, men centeret blev helt lukket. Det endte i remis efter, at referenten var gået hjem. Godt spillet af Anton.
Så målsætningen blev altså ikke nået. Men der var godt spil de fleste steder. Resten af os må gøre os klar til næste gang mod Sydøstfyn. Et forslag til alle der gerne vil bringe sit bedste spil, vil være at læse Jess’ doktorafhandling på hjemmesiden, der går under navnet “Tab 200 Rating point!”. Den ligger på nuværende tidspunkt på side 7 fra 1. side. I den står en guide til hvordan man bedst gør sig klar, både før men også på spilledagen. Især nye spillere bør læse og forstå den.

Vi glæder os til at se hvad der sker indtil næste gang. Bliver Jess straffet for sine gerninger? Overlever referenten til næste gang? Er Jess’ ostemader at betragte som doping?

Læs med næste gang...

Fortsættes næste gang (forhåbentligt)