Holdskak uge 3
Skrevet af Bo, Markus og Kristoffer
Tirsdag, 17 Januar 2017 10:42

Mandag d. 16. januar stod foruden 4. runde i Fynsserien på afslutningen af det indledende gruppespil i serie 1.

I serie 1, kreds 1 skulle Frem 5 se om de kunne drille Middelfart. Kampen endte 7-1, selvom de lykkedes Frem 5 at hente to sejre ved Willy og Peter Fynbo. Specielt Willys sejr over Thomas Thomsen (1717) er bemærkelsesværdig! Det endelige resultat på et point skyldes fejl i holdopstillingen.

I serie 1, kreds 2 måtte Frem 4 nøjes med et knebent nederlag på 3,5-4,5 mod Midtfyns Skakklub. Holdets topscorer er Elisabeth med 4,5 point af 5 mulige.

I Fynsserien tog Frem 3 hjemme mod Nr. Aaby. Frem 3 var på papiret svage favoritter og levede op til favoritværdigheden ved at vinde 5-3.

Referat fra Frem 3 - Nr. Aaby 2 (af Markus Maagaard)

Da vi mødtes lidt i 19:00 var det med store forventinger. Tidligere havde vi fået en besked fra Jess om, at han havde en stor overraskelse med. Med forventninger om marcipanbrød, valfartede vi derfor til Jess’ peptalk. Peptalken i sig selv var lidt under standarden. Jeg citerer: “Vi er bedre end dem, så vi vinder 5-3.” Overraskelsen viste sig at være tudekiks af høj kvalitet. Vi blev nok alle lidt overrasket, men Peter Morling var selvfølgelig hurtig til at opfatte, hvad der foregik. Allerede inden Jess havde holdt sin overdragelsestale over kiksene, som gik til ham selv, havde Peter Morling højlydt udbrudt: “Jess din snyder! Selvfølgelig er de tudekiks til dig selv!” Med spontane grin og god stemning, gjorde vi os klar til at tage imod Nørre Aaby holdet. De ankom kort efter og lignede nogen der var “fit for fight.”

Efter ca. en times spilletid, gik de to bedste spillere fra spillelokalet. I bedømmelsen skal ikke lægges noget ratingtal, men derimod måden de to spillere var blevet færdige på. Der var nemlig blevet indgået en stormesterremis mellem undertegnede og Nicolai Andreasen. Selv var undertegnede tilfreds med remisen, da jeg selv har afgivet mange point rundt omkring til spillere, der ellers selv havde tilbudt remis. I analysekantinen blev det påvist, at remisen havde været korrekt.

Herefter er det uvist for referenten, hvordan resultaterne opstod. Ca.kKl. 21:30 stod de fleste brætter lige. Måske med undtagelse af 1. og 2. brættet, hvor Jess og Alexander måske havde en lille fordel. Da undertegnede så kl. 22:00 forlod spillestedet, syntes Jess at stå lidt mere presset. Fra min vinkel lignede det også at Alexander havde en officer mindre. Men det kan have været pga. træthed. Min vurdering af Emil Deleurans stilling var lige, men Emil så selvsikker ud, så jeg var overbevist om, at han nok skulle tage point med hjem. Morling, Aske og Anton stod alle fornuftigt, selvom det på antallet af personer, der sad hos Anton, lignede at han spillede to mod en. Slutteligt så det også ud til, at Alfred stod lige, men tiden var vist begyndt at gå imod ham.

Efter kampen ligger vi forsat godt i Fynsserien, og undertegnede håber på at gentage succesen mod Nyborg.

Referat fra Midtfyn - Frem 4 (af Bo Sørensen)

Dagen derpå er holdkaptainen lettere skuffet over resultatet i Ringe mod Midtfyn. Og nogen holdkammerater mente på vejen hjem, at jeg mindede utrolig meget om Jess Nykjær efter et nederlag, nok mest fordi jeg truede med at udskifte slikposen med tudekiks!

Jeg forsøgte febrilsk at holde remis i mit eget parti uden held. Skuffet over egen indsats er jeg, men jeg vil også godt opfordre til, at man lige kigger på stillingen, inden man tager hurtig remis, mens der stadig er masser af spilletid tilbage.

Der er dog en, som man kan stole på på Frem 4, og det ser nærmest nemt ud for hende. Elisabeth laver point, 4,5 point af 5 mulige, jeg er utrolig imponeret, og jeg håber virkelig, at hun vil fortsætte med spille, der er et stort potentiale.

Jonathan viser fremgang og har også spillet fornuftigt, lidt mere koncentration ved brættet er at ønske herfra. Vi andre må tag os lidt mere sammen, ellers får vi det svært, når vi skal igang med oprykningsspillet.

Billeder (af Kristoffer)

You have no rights to post comments