El Clásico - nu i Odense
Skrevet af Jakob Frederiksen
Lørdag, 10 December 2016 11:10

Torsdag d. 8. december skulle Frem 5 have udekamp mod Læseforeningen 4. En kamp, som holdlederen gerne så holdet vinde, da Læseforeningen er lidt ligesom den ene af de to spanske klubber, og Frem den anden (tør ikke navngive hvilken af de to klubber Frem er, da jeg ved begge valg kommer til at skabe diskussion blandt klubmedlemmerne). Inden kampen havde holdlederen således været på ferie-træningslejr i det spanske ugen før.

Og det var også holdlederen selv som åbnede ballet, da han efter kun 40 minutter førte de hvide klodser til sejr, mod 1500-manden Christian W. Hust. Trækket var i ægte El Clásico stil; en genistreg, som modstanderen også fejlspiller derefter, da han ”håbede jeg ville overse noget”. Det kom efter følgende stilling, hvor der lige er blevet afviklet på e4, og sort har spillet Tae8. Hvid trækker og vinder:

Svaret bliver givet sidst i referatet, så folk ikke kommer til at kigge. Undertegnede ligger derfor (stadig) ubesejret på 3. brættet med 3 point, og 2,24(!) over forventet. Dog blev pointet udlignet umiddelbart efter af Steen, (der efter sigende trådte i den dybeste vandpyt på kirkegården) der desværre tabte. Det er altid rart at have Steen på holdet, der som en Sith Lord fra Star Wars bringer balance i resultatet, og lidt er holdlederens (som er den gode) fjende, da han stadig ikke har scoret nogen point. Stillingen var nu 1-1 og der skulle gå lang tid inden de næste point faldt. Efter ca. 2 timer blev Willy, Peter Fynbo, Jonathan og Elias færdige hurtigt efter hinanden. Desværre var dette i Læseforeningens favør, da kun Elias fik point, og resten tabte. Elias er derfor ligesom holdlederen på 3 point, men har dog et tab i Ejby, så helt ubesejret er det højscorende sidstebræt dog ikke.

Stillingen var nu 4-2 og de så ikke for lovende ud på de sidste to brætter. Dette er holdlederen dog ikke utilfreds med, da han hellere ser at man spiller to en halv til tre timer og taber, end at bruge 20 minutter og tabe. Til holdlederens helt store glæde var begge spillere helt nye i holdskak, Bastian og Alf hvilket betyder at resultaterne kommer før eller siden. I aften blev det dog ikke, da begge efter 3 timers kamp måtte smide håndklædet i ringen, men efter så lang tid ser holdlederen ikke så stort på tab, faktisk er han rent ud sagt ligeglad med tab efter så lang tid, dog er sejr efter så lang tid nærmest grund til fest. Det fynske svar på El Clásico, endte derfor i denne omgang 6-2 til Læseforeningen (forventet på 6,58-1,42), som nok hugger en 1-2 af vores spillere indtil de i næste sæson indser at Frem nu og engang er den bedste Odenseanske (og Fynske klub). Holdet ligger med lige over 3 i forventet samlet.

Svaret på opgaven er Lxf7, hvor bedste forstættelse er Txf7, men modstanderen valgte Kxf7 og gik helt galt i byen (er en mat i 4 med Db3).

You have no rights to post comments