Frem Skakklub i billeder

Sponsorer

Frem Skakklubs sponsorer
Banner
Banner
Banner

Log på

Login for adgang til partidatabase og klubbladsarkiv.Kontakt webmaster Kristoffer for et login


Referat fra Tårnet 1 - Frem 3
Skrevet af Markus Maagaard   
Tirsdag, 06 December 2016 19:06

D. 5/12 klokken lidt i 19:00 mødte Frem 3 op på Skakklubben Tårnets dørtrin. På dørtrinnet kom der en noget anderledes peptalk fra holdlederen. Først og fremmest var der en marcipangris til Søren grundet den flotte sejr fra sidst. Som eneste taber måtte Thor tage imod den obligatoriske pakke med tudekiks. Hele holdet (også Thor) fik derudover også marcipanbrød.

 

Målet for dagen blev sat til 4 - 4. Normalt er opfattelsen at der helst skal serveres sejr.

1 - 0

Første mand der blev færdig var Thor, som vi nu har meget store forventninger til for resten af sæsonen. Hans parti følger:

2 - 2

Søren og Anton spillede begge to remis med deres modstandere. Jess tabte. Efterfølgende fik undertegnede at vide, at Jess havde haft en lille fordel og en solid plan. Desværre så var tricksene bare ikke kigget ordentligt igennem.

2 - 4

Efterfølgende har vi Aske og Alexander. På trods af store forhåbninger, holdte hverken Aske eller Alexanders ubesejrede sæsoner.Her blev den første bil fyldt og den kørte så hjem. Tilbage var Undertegnede, Peter Morling og Jess.2 - 5Jeg måtte selv ned med nakken efter at have spillet godt 3,5 timer mod Erik Hansen. Jeg formåede ikke at få ordentligt gang i spillet efter åbningen og gav en bonde for noget aktivitet. Den bonde blev til mere og tilsidst, efter at have levet på tillægstiden i godt et kvarter, blev jeg sat mat.

Kl. 22:40

2 - 6…

Peter Morling tabte også efter et langt og hårdt slutspil. Efter at have læst Yanns referat forsøgte Morling sig også med en meget interessant teknik.

  1. Fik stillingen til at ligne en stilling der godt kunne holdes. Efter undertegnedes mening var det det bedste han kunne gøre.
  2. Morling tilbudte derefter remis flere gange. Som Yann skrev, så er det vigtigt at modstanderen ikke føler sig velkommen. Her skal det måske siges, at Morlings modstander nok tog det som en udfordring og pga. det brugte særdeles meget tid.
  3. Her måtte Morling begynde at afvige fra Yanns forslåede taktik, da der hverken var dronninger eller tårne tilbage på brættet. I stedet benyttede Morling kongen og sin hvidfeltede løber.
  4. Her forsøgte Morling at presse sin modstander til at rykke hurtigt og lave en fejl. Tiden var ca. 30 til 5 min i Morlings favør på dette tidspunkt.
  5. Her blev Morling presset ud af Yanns råd. Morlings modstander lykkedes med at skifte stillingen og begyndte at presse på. Til sidst måtte Morling desværre give fortabt.

Kl. 0:30 gik turen så hjemad fra Svendborg. I bilen blev der snakket meget om tidsgrænsen. Som afslutning på referatet vil jeg kort sammenfatte stemningen og samtalen: Jess var meget frustreret over den nye tid.

Han mener, at aftenen bestemt er et eksempel på at de nye tidsregler med tillæg er bedst egnet til en Søndag eftermiddag og ikke en hverdags aften. Morling, som havde siddet i over 5 timer, var forståeligt nok også af samme mening.

 

You have no rights to post comments