Alamo Barrikaden
Skrevet af Yann Le Besq
Mandag, 21 November 2016 15:57

Efter alle de flotte referater fra de andre hold føler jeg mig forpligtet til også at skrive et. 3-5 mod Holbæk er mere end godkendt. Jeg har valgt en anden rækkefølge, den kedeligste først.

Holbæk – Frem 2: 0-3

Brian, Mathias, Yann. Vi var ikke ret gode :( Det er fantastisk, hvad guruen Niels Henrik har præsteret med sin sekt, Frem 2: Vi gør tingene sammen! Mod Holbæk valgte vi alle 3 at opgive inden for et minut, ok måske 2 min.

Holbæk – Frem 2: 0-4

Jeg er begyndt at tro på, at Mathias ikke er så skør. Holbæk Skakklub må have en eller anden form for samarbejde med NSA, også dem. Min modstander kunne stave til mit navn og de vidste, hvordan de kunne håndtere nr. 27 på styrkelisten. Albert kom velforberedt til sin første divisionskamp (hatten af for det) og fik efter åbning en meget fornuftig stilling, men hvordan kan de vide, at Albert på en dag kan spise sin egen vægt i søde sager? 5 min efter åbningen, blev der udstillet lækre kager i kantinen.

Holbæk – Frem 2: ½-4½

Har faktisk kun tænkt mig at skrive et referat, så her er et lille råd til den næste: Åbne det første referat mod SØF, når man skal skrive om Erik; dernæst Ctrl+C, Ctrl+V og tilpasse resultatet. Flot remis af Erik med sort.

Holbæk – Frem 2: 1-5

Tommy var ikke tilfreds med sin præstation fra sidste år og havde brug for at få noget selvtillid igen og man må sige, ”Mission Accomplished!” Meget fornuftig kamp, som gav en halv. Det minder mig om julefrokosten. Jeg synes, jeg har læst, at bestyrelsen gerne vil have de unge til at stå for det. Kan ikke huske, om Tobias efter en lang og dejlig tur blev nævnt. Jeg kan i hvert sige, at vores golf-ekspert, Tommy, kan anbefale flere programmer, som I kan se dagen efter på sofaen.

Holbæk – Frem 2: 2-5

Alexanders modstander ofrede flere bønder for initiativet, Alexander spillede præcist og vandt uden de store problemer, forbløffende niveau efter 2 kampe. Jeg vil dog komme med en hård kritik af træneren, Kristoffer Dyrgaard. Alexander har stadigvæk ikke lært at rokere og det kan være meget stressende for medspillerne.

Holbæk – Frem 2: 3-5, Match of the day

Først må vi en tur på Wikipedia

Alamo-barrikaden er en skak opstilling, udviklet af Jacob Christensen efter en dybde analyse af Jess Nykjærs partierne. Den har til formål at slå en spiller, som har meget mere i rating. Ret effektiv, når man skal slå sin første mesterspiller. Navnet kommer fra det kendte slag i San Antonio, hvor angrebene blev pareret i flere dage.

Fremgangsmåden:

1. Pakke dig rigtig godt sammen, så modstanden ikke kan se, hvad der gemmer sig bag barrikaden (Jacob er hvid):

2. Tilbyde remis (det er vigtigt, at modstanden ikke føler sig velkommen, så han ikke overvejer at banke på hoveddøren, tja måske Dh1+ efterfulgt af Dxg2)
  3. Rykke kun dronningen mellem a2 og c2 og nogle gange tårnet, som står på b1.
  4. Bruge masse af tid, så modstanden tror, du kommer til at spille noget andet (forbedring i forhold til Jess)
  5. Gentage 3 og 4 i hvert fald en time.
  6. Tilbyde remis 2 gange.
  7. Efter noget tid (typisk, når begge spillere kun har et par minutter tilbage) kan modstanden ikke længere modstå fristelsen. Han vil prøve at snige sig ind i barrikaden. Vær klar!
  8. Lige så snart modstanden vender ryggen til: slå ham rigtig hårdt!

Jacob blev først færdig kl 17.30, rigtig godt kæmpet!

Næste kamp er hjemme mod Læseforeningen 1 med en Jesper Knudsen på holdet, som ved alt om os og som ikke er bange for at fortælle det videre til læsedrengene. Vi må se, hvordan vi kan udnytte det.