Frem 5 melder sig ind i kampen
Skrevet af Jakob Frederiksen
Tirsdag, 15 November 2016 10:46

Odense er en by, som har en tradition for at lave mirakler inden for sportens verden som ingen havde forudset. Først OB’s mirakel i Madrid, mod selveste Real Madrid (2-0) i 1992, senere badminton i mandedoublen Mathias Boe og Carsten Mogensen, så Viktor Axelsen og nu også et sandt mirakel i Frems egne lokaler.

Frem 5 skulle mandag d. 14. november 2016 spille mod Assens Skakklub. Allerede inden kampen, indså Assens hvilken modstander de var oppe mod, og en af deres spillere valgte simpelthen at ”skulle arbejde”, så de kunne derfor kun stille med 7 mand. Derfor står Frem 5’s talentfulde 8. bræt, Elias Roed, nu for 1 af holdets point, dog stadig med hele 0.01 under forventet. Kampen begyndte og man kunne mærke nervøsiteten i lokalet. Nogle kampe blev spillet meget hurtigt, og rygtet går at dette smittede af på Frem 4’s holdleder, Bo Sørensen, der faktisk stadig havde starttiden tilbage da han vandt. At hans modstander så til gengæld ikke mødte op er sagen uvedkommende.

Imens startede Frem 5 skidt ud, da Bastian efter nogle og 20 træk måtte se sig selv slået. Dette vente det nyeste talent på holdet, Alf Andries, dog med en alt for hurtigt spillet, men dog sikker sejr så stillingen nu hed 2-1. Meget kort efter måtte holdlederen dog se den ellers bundsolide Willy tabe for anden kamp i træk, og stillingen hed nu 2-2. Denne meget intense start førte til at der skulle gå nogen tid inden de næste par resultater faldt. Tre remisser til hhv. David Smit, Peter Fynbo og undertegnede, gjorde at stillingen nu stod 3½-3½, og tilbage sad Jonathan Roed på førstebrættet og kæmpede bravt. Jonathan, der under kampen havde fået ros for sin disponering af tiden, havde et ellers lige slutspil mod en, på papiret, stærkere modstander.

Hvis stemningen skulle beskrives, må det nærmeste være en Champions League finale, der bliver afgjort på straffespark. Der var kun 5 minutter tilbage for begge spillere, men den unge Jonathan faldt dog ikke for det pres der hvilede på hans skuldre. Iskoldt udspillede han sin modstander fuldkommen og fik ham sat mat i et helt lige slutspil. Dermed sluttede kampen 4½-3½, hele to point over forventet, og Frem 5 har fået sæsonens første sejr.

Holdlederen er udmærket klar over at Frem 4, ledt af Bo Sørensen, også har vundet en sejr, hvor de måske har fået et par point over forventet (tillykke). Dertil skal det siges at hans serie mest af alt ligner en kravlegård, hvor de ligger med 3. højest rating gennemsnit og højeste ELO gennemsnit. Dette er der ikke noget af for Frem 5, hvor det hedder laveste rating- og ELO gennemsnit, og med 1.66 over forventet på to kampe er vi solidt fra start!

Billeder (af Kristoffer)