Beretning fra SØF 1 - Frem 2
Skrevet af Niels Henrik Sørensen
Søndag, 06 November 2016 22:04

Frem 2 fortsætter de overraskende takter

Sidste sæson blev lidt af en succes for Frem 2, der overraskede stort i mange kampe mod på papiret væsentlig stærkere hold, og i sidste ende tog en flot 4. plads.

I denne sæson er forventningerne til en gentagelse af denne præstation beherskede, da holdet har afgivet Johnny Harboe til Frem 1, og ofte bliver yderligere ramt, når der skal afgives spillere ifm afbud på Frem 1. Sådan er vilkårene for et andethold, og i det lys var søndagens førsterunde sejr over Sydøstfyn intet mindre end en lille sensation. 4,5-3,5 blev det til – det var der ikke én eneste fremmer, der i sin vildeste fantasi havde set komme. Men marginalerne var på holdets side, og her kommer et lille tilbageblik:

På førstebrættet fik Brian ikke rigtig noget ind med hvid mod IM Borbjerggaards kongeinder. Det blev en ret blodfattig variant med en masse afbytninger. Modstanderen fik på et tidspunkt i det tidlige slutspil et tårn på anden række. Brian måtte afgive en bonde for aktivt spil. Men det var ikke nok mod en bundrutineret IM’er og Brian måtte ned. 1-0

På andetbrættet mødte undertegnede Thomas Jepsen med sort. En reprise af sidste rundes opgør fra sidste sæson, hvor jeg bare blev knust. Akkurat som sidst spillede Jepsen sit kongeindiske angreb, hvor der hurtigt etableres pres på kongefløjen og hvor sort spiller på terrænovervægt på dronningefløjen. Jeg var denne gang bedre forberedt på hvids idéer, men ikke desto mindre fik Jepsen et lovende angreb, da han udnyttede nogle svage sorte felter omkring kongen. I min tidsnød spillede han dog for hurtigt for at fremtvinge den afgørende fejl, og det endte i, at jeg fandt forsvarstræk der mere eller mindre afmonterede det hvide angreb. Jepsen havde dog stadig en stilling med masser af muligheder, men spillede forkert i et kontraangreb fra min side, hvilket resulterede i en sluttelig kombi, hvor dronningen ville ryge for et tårn. 1-1.

På tredjebrættet fik genkomne Jan Kuntz en lovende stilling med hvid i en afart af noget hollansk mod Martin Strandby. Der var solid terrænovervægt, som dog aldrig gav noget konkret. I midtspillet fik Martin en åben tårnlinje og aktiveret sine brikker, så Jans stilling faldt sammen. 2-1.

Yann er hoppet et par brætter frem på holdet i denne sæson, efter hans flotte topscorerbedrift i sidste sæson. Det lod ikke til at være noget problem, for Yann spillede super solidt med sort mod Lars Grønborg. Jeg så ikke meget af partiet, men det lignede, at Yann bare fik afbyttet til et uligefarvet løberslutspil, som sikkert blev holdt remis en bonde under. 2,5-1,5.

Erik er med sin uforudsigelige spillestil og mange skæve træk en spiller der både kan tabe og vinde mod de fleste. Mod Sydøstfyn stod han med hvid over for solide Poul Erik Nielsen, der i veteranopgøret så ud til at komme klart bedst fra åbningen. Men Erik fandt, som han plejer, nogle overraskende ressourcer i stillingen, og på snedig vis var der pludselig materialegevinst og kort efter et helt point. 2,5-2,5.

Young Guns på bræt 6 og 7 i form af Alexander Le Besq og Jacob Christensen får i denne sæson rig lejlighed til at udfolde deres potentialer på Frem 2. Og mod SØF takkede de begge for tilliden ved at køre sikre sejre hjem mod højereratede modstandere. Alexander vandt allerede i åbningen materiale mod Arne Andersen, og han så sig derpå ikke tilbage. 2,5-3,5. Jacobs parti mod Birger Olsen var mere lige, men som holdlederen lige så det, så var Jacob en bonde over og med angreb. Det var nok for vor mand, der ligeledes tog en flot sejr. 2,5-4,5.

Anton Kjeldsen har et par gange været brugt som reserve på Frems divisionshold, og indtil i dag kunne han bryste sig med at være ubesejret i denne tjans. Mod SØFs Bjarne Lindenskov var der længe balance i stillingen, men Bjarne fik konverteret en stor terrænfordel i centrum til et pres der kostede materiale. Anton kæmpede flot, men det rakte ikke til point. Dermed blev det meget overraskende til et 3,5-4,5 resultat. Et fremragende udgangspunkt for de videre udfordringer i 2. division, gruppe 2.

You have no rights to post comments