Frem 3 – Læseforeningen 3
Skrevet af Anton Kjeldsen
Tirsdag, 25 Oktober 2016 21:06

Som altid når en ny sæson starter, er der en masse spænding og usikkerhed om, hvor holdet nu står i forhold til sidste år. Umiddelbart skulle man jo mene, at det kun kan gå fremad, men holdleder Jess var for en gangs skyld forsigtig i sit oplæg til både kampen og sæsonen som helhed. Sidste år var målsætningen jo oprykning, hvilket vi jo mildt sagt aldrig var i nærheden af, men i år skulle vi bare placere os midt i rækken – dog helst i behagelig afstand fra nedrykningsstregen! Jess skulle dog lige tilføje et par af sine sædvanlige urealistiske krav: Mindst 2 spillere på holdet, skal score maksimum på 7 point, og undertegnede skal være den ene...

Jess må have haft gang i krystalkuglen derhjemme, for hans usædvanligt lave forventninger blev hurtigt understreget på det kraftigste i partiet mellem vores unge talent Markus, som blev fusket godt og grundigt af den snu gamle ræv, Christian Winther. Væk var Markus' dronning efter blot en times spil, og trods 2 lette officerer som kompensation, måtte vor unge ven opgive ca. 10 træk senere.

5 minutter senere blev panderynkerne dybere hos Jess og holdkammeraterne, da Peter måtte strække gevær efter fem kvarters spil, hvor Peter afleverede den ene bonde efter den anden til sin modstander, som grisk tog imod og til sidst vandt en alt for nem sejr.

Herefter kom der endelig et par halve på tavlen til et noget rystet Frem 3 hold. Aske holdt stillingen lige mod en ellers på seneste meget formstærk Peter Frank i et parti, der aldrig rigtigt tippede til nogens fordel, så de enedes om at dele i porten efter knap 20 træk.

Jess var overraskende nok ikke lige så villig til at acceptere remis-tilbuddet fra Cappelen i en stilling, som i bedste fald var lige og måske endda lidt dårligere for Jess. Helt håbløst blev det oven i købet få træk efter afslaget, da Jess først smider en bonde og samtidig ikke længere kan forhindre bonde-forvandling på baglinjen. Heldigvis har Jess læst ”Tigerskak”, så i stedet for at vente på dødsstødet, foreslår han nu, at de tager remis, da der jo er ulige-farvet løberpar tilbage. Cappelen, som tydeligvis ikke har fundet gevinsten, bliver overbevist af Jess' logik og accepterer tilbuddet.

Desværre blev det kort efter til 1-4, da en rutineret Erling Rasmussen kørte en en rimeligt sikker sejr hjem mod en af vores 2 reserver, Alexander, efter at have ført med en bonde igennem stort set hele partiet.

Emil fortsatte heldigvis stilen fra sidste år, hvor han gik ubesejret igennem sæsonen. Han spillede et sikkert parti uden fejl, og til sidst kørte han bare hen over vores gamle holdkammerat, Jens.

Måske er det Emil, som Jess har i tankerne, som én der kan score 7 af 7!

Det kan i hvert fald umuligt være Anton K.! Selvom min modstander kom en halv time for sent, og jeg fik lov at spille en åbning, jeg kendte, og oven i købet vandt en bonde på en smart kombi, ja så skete der det, der er sket alt for mange gange i løbet af de seneste par år. Da jeg skal til at køre gevinsten hjem, laver jeg en blunder - eller en ”Anton K.” - som det hedder på nudansk! Jeg forærer en officer væk kvit og frit, og i samme moment smider jeg en kvalitet med i handlen!

Så sidder man lige og sunder sig et par træk, inden man vil vælte sin konge, men så indtræffer det helt forunderlige: Min modstander forivrer sig i forsøget på at gennemtvinge en dronninge-afbytning, hvilket efterlader en åben kongestilling med mat i 2 træk! Tak for dét! :-)

Det skete ikke sidste sæson, hvor jeg tabte 5 partier på den måde, så måske lykken har vendt sig, og jeg via rent held og svindel alligevel kan opfylde Jess' profeti om at gøre rent bord i Fynsserien!

Aftenen blev, omend ikke en succes, så i det mindste reddet til allersidst, da sidste-øjebliks-super-reserven, Jacob, fuldendte comeback'et ved at udligne til 4-4 efter en stærk indsats mod en ellers meget rutineret Kurt Ploug. Med aggressivt spil, viste Jacob at hans 2 tårne var bedre end Kurts ekstra officer i en ellers til tider vanskelig stilling.

Alt i alt en hæderlig start på sæsonen, selvom vi var smalle rating-favoritter med 4.7 - 3.3, men når man er nede med 1-4, føles uafgjort næsten som en halv sejr.

Der skal dog en helt anden indsats til i den næste holdkamp på udebane mod Faaborg, som meget vel kan vise sig at blive lidt af en skæbnekamp. Alt tyder på, at det er et af de hold, vi skal lægge bag os, hvis vi skal sikre os forbliven i Fynsserien.