Ungdoms-DM 3.-5. oktober
Skrevet af Kristoffer Dyrgaard
Torsdag, 02 Oktober 2014 12:46

I weekenden 3.-5. oktober deltog en del af vore talentfulde juniorer i Danmarksmesterskaberne i forskellige aldersgrupper. Albert (U08), Jonathan og Elisabeth (U10), Tobias (U12), Sophus og Alexander (U14) samt Tobias Ilsøe (U18) var at finde blandt deltagerne. De unges bedrifter kunne følges på www.skak-u-dm.dk.

I U08 levede Albert op til favoritværdigheden og blev Danmarksmester med maksimumscoren 6/6, hvilket var 1½ point over forventet score. Tillykke!

Top 3 i U08 (billede: www.skak-u-dm.dk)

I U10 leverede Jonathan en flot præstation og endte som nr. 3 med 5/7 (2,2 over forventet score!) efter kun at have tabt til den nye Danmarksmester, Jonas Bjerre, rating: 2077. Elisabeth sluttede af mod netop Jonas i sidste runde og med en hurtig remis på topbrættet tog også Elisabeth rating med hjem.

Top 3 i U10 (billede: www.skak-u-dm.dk)

I U12 scorede Tobias Aagaard ligeledes over forventet, da det blev til 3½/7 mod en forventet score på 3 point.

I U14 spillede Sophus i sidste runde finaleopgør mod Bjarke Hautop. Partiet bar præg af at Sophus var tvunget til at vinde, men i sidste ende blev det Bjarke som løb med titlen som ny Danmarksmester. I samme gruppe blev Alexander delt nummer 5 efter 3 point af 5 mulige.

I en meget tæt U18-gruppe var der hele fire spillere på ligestilling inden sidste runde. Tobias ofrede undervejs i håbet om at tilkæmpe sig titlen, men kompensationen forsvandt og partiet blev tabt. Dermed et lille ratingtab til Tobias.

En del af vore juniorer deltager ligeledes i Odensemesterskabet og må derfor menes at være i topform i næste weekend, hvor du har mulighed for at følge dem på nær hånd. Endvidere deltager en del af de ældste danske juniorer i Odensemesterskabet.

You have no rights to post comments