DM i skoleskak
Skrevet af Kristoffer Dyrgaard
Tirsdag, 19 November 2013 20:49

Mangler du noget at tage dig til i den kommende weekend? Så tag et kig forbi DM i skoleskak, der spilles på Abildgaardsskolen i Odense.

Fra Frem deltager Albert, Anton og Jonathan (F-gruppen), Elisabeth (E-gruppen), Jacob og Tobias (D-gruppen), Alexander og Sophus (C-gruppen), Emma og Tobias (B-gruppen) samt Simon (A-gruppen). Frem Skakklub ønsker alle juniorerne held og lykke i weekenden!

Efter en lang weekend med masser af skak for vore unge talentfulde skakspillere er det tid til at gøre status for skoleskakkens mest betydningsfulde enkeltarrangement. Danmarksmesterskabet fejrede 40-års jubilæum på Abildgaardsskolen, hvor arrangør John Dahlberg modtog stor tak for at have været med gennem alle årene!

I F-gruppen spillede Fremmerne er stor rolle gennem hele turneringen. Albert og Jonathan var med helt fremme i toppen hele vejen og spændende blev det, da 3 andre foruden Albert og Jonathan scorede imponerende 7 point af 9 mulige. Dermed skulle Danmarksmesterskabet (desværre) afgøres ved korrektion. Resultatet deraf blev at Jonathan skiftede sin 3.plads fra sidste år med en 2.plads i år, mens Albert oplevede korrektionsberegningen benhårde talknuseri og måtte nøjes med 5.pladsen med samme point som vinderen. Anton havde en fremragende lørdag og fik prøvet kræfter de bedste i gruppen allerede ved sit første DM. Resultatet blev 4 af 9 mulige. Flot debut og tillykke til alle tre!

Albert og Jonathan (0-1) i 5. rundes topopgør.

Jonathan med andenpladsen efter korrektion. (foto: skoleskak.dk)

I E-gruppen var Elisabeth ene Fremmer og klarede sig rigtig flot mellem alle drengene i gruppen. 5 point af 8 mulige var flot og placeringen som nr. 12 betød at Elisabeth også blev bedste pige i gruppen.

I D-gruppen var Jacob og Tobias Aagaard på en svær opgave i en meget interessant gruppe. Jacob sluttede som nr. 10 med 5 point (af 8) og Tobias fik en fin 22. plads med 4 point.

I C-gruppen deltog Alexander, Mathias og Sophus. Mathias blev desværre syg inden søndag. Alexander og Sophus sluttede begge på 4,5 point, hvor specielt Alexander fik prøvet kræfter med et par stærke mesterspillere undervejs. Denne gruppe bliver spændende at følge fremover. Som mange af de andre aldersgrupper emmer aldersgruppen af talent.

I B-gruppen var Tobias med i toppen og sluttede til sidst på en flot trejdeplads, hvilket også var ratingssystemets forudsigelse inden turneringen. Emma fik aldrig spillet til helt at flyde og sluttede midt i feltet med 4 point.

Tobias nr. 3 (foto: skoleskak.dk)

I A-gruppen havde Simon flere gode stillinger, som blev formøblet, hvorfor det desværre ikke blev til en topplacering i år. Simon har ellers de seneste to år været med til nordiske mesterskaber.

Tillykke til juniorerne med deres placeringer. Flot spillet!

Læs mere på dsu.dk

Lørdagen er startet godt for de fleste af vore deltagere. Simon er godt med efter 2,5/4 i A-gruppen, hvor Mads desuden er turneringsleder. I B-gruppen har Tobias Ilsøe og Emma lagt ud med hhv. 3/4 og 2/4. Det ene pointtab faldt i Tobias og Emmas indbyrdes parti i anden runde. I C-gruppen startede Alexander med 2/2 og har 2,5/4, mens Sophus indtil videre står noteret for 2 point. I D-gruppen står Jacob noteret for 3 point efter 4 partier, mens Tobias Aagaard har 2 point. I E-gruppen har vi endnu en Fremmer med i toppen, idet Elisabeth har gjort Tobias Ilsøe og Alexander kunststykket efter med to point af to mulige. Efter 4 runder har Elisabeth flotte 3/4. I F-gruppen er det ligeledes meget flot blevet til fuldt udbytte (samlet 11 point af 11 mulige) for Albert, Anton og Jonathan. Jonathan vandt et indbyrdes parti mod Anton i 3. runde. Albert og Jonathan har begge 4/4 (og samlet alene i front!) og Anton følger flot trop i sin trejde skoleskakturnering med 3/4.

You have no rights to post comments