Denne side er til dig som gerne vil lære lidt mere om skak; hvordan man stiller brikkerne op, hvordan brikkerne bevæger sig samt give et par idéer om hvorfor skak er så sjovt et spil.

Du kan enten se de nedenstående film og dermed få en føling for spillet. Du skal dog også være hjertelig velkommen til vores klubaftener, hvor vi gerne vil hjælpe dig i gang med dette herlige spil (se aktivitetskalenderen for hvornår vi holder klubaften).

Skak er et af de ældste spil i verdenen og gennem historien kun undergået få forandringer. Spillet har draget og inspireret mennesker fra alle samfundslag og på tværs af aldersgrænser i årtusinder. Skak er et spil for alle og besidder næsten uendelige muligheder, hvorfor der altid er overraskelser for selv den stærkeste spiller, hvilket gør spillet evigt fascinerende.

Læs mere om spillets oprindelse, brikkernes bevægelse og måder at sætte skakmat på Wikipedia.

Hvordan stiller jeg skakbrættet rigtigt op?

En hurtig måde at sætte modstanderen skakmat (hvis han ikke allerede kender den)

Et lærerigt parti