Spillested

   Ungdomshuset
   Nørregade 60 3. sal
   5000 Odense C

   (efter kl. 21 - brug dørklokken)

   OBS: Parkeringskælderen ved
            Skulkenborg lukker kl. 21

   Se parkeringsmuligheder her.

Frem Skakklub i billeder

Sponsorer

Frem Skakklubs sponsorer
Banner
Banner
Banner

Log på

Login for adgang til partidatabase og klubbladsarkiv.Kontakt webmaster Kristoffer for et login


Velkommen til Frem Skakklub
1. runde af divisionen
Skrevet af Kristoffer Dyrgaard   
Søndag, 06 November 2016 20:51

Søndag d. 6. november tog første- og andetholdet hul på divisionssæsonen.

I Ballerup skulle Frem 1 op imod ratingfavoritterne til at vinde 1. division, gruppe 1. Her blev det efter en flot indsats til uafgjort 4-4 mod en forventet score på 2,7.

Denne præstation blev dog overstrålet af Frem 2, der ude mod Sydøstfyn vandt en flot sejr på 4½-3½ mod en forventet score på blot 2,1. Andetholdet ligger dermed godt til i 2. division, gruppe 2.

 
FM i skoleskak 2016
Skrevet af Yann Le Besq   
Lørdag, 05 November 2016 16:22

Lørdag d. 5. november deltog 15 af juniorerne i Fynsmesterskabet i skoleskak, som desuden tæller som kvalitikationsstævne til DM i skoleskak sidste på måneden. Det blev bl.a. til tre fynsmestre!

 
Frem 3 – Læseforeningen 3
Skrevet af Anton Kjeldsen   
Tirsdag, 25 Oktober 2016 21:06

Som altid når en ny sæson starter, er der en masse spænding og usikkerhed om, hvor holdet nu står i forhold til sidste år. Umiddelbart skulle man jo mene, at det kun kan gå fremad, men holdleder Jess var for en gangs skyld forsigtig i sit oplæg til både kampen og sæsonen som helhed. Sidste år var målsætningen jo oprykning, hvilket vi jo mildt sagt aldrig var i nærheden af, men i år skulle vi bare placere os midt i rækken – dog helst i behagelig afstand fra nedrykningsstregen! Jess skulle dog lige tilføje et par af sine sædvanlige urealistiske krav: Mindst 2 spillere på holdet, skal score maksimum på 7 point, og undertegnede skal være den ene...

 
Frem 5 - Med æren i behold!
Skrevet af Jakob Frederiksen   
Onsdag, 26 Oktober 2016 05:04

Tirsdag d. 25 oktober var Frem 5 i Ejby og spille årets første holdskakkamp mod Ejby 1. Inden noget andet bliver sagt, skal det siges, at Frem 5 i Serie 1 er i noget af en modvind, da andre hold har et rating gennemsnit på 1400-1600, hvor Frem 5’s er på 1223. Dertil skal det siges, at vi har mange lovende ungdomsspillere på holdet.

Dagens hold lød som følgende: Jonathan Roed, Willy Hansen, Jakob Frederiksen, Peter Kinggaard, Bastian Kehrer, Peter Fynbo, Steen Roed og rosinen i pølseenden, Elias Roed.

Vi startede egentlig meget godt ud, og vælger ikke at følge Frem 3’s eksempel med at tabe to kampe på 15 minutter. Det så i lang tid meget fornuftigt ud på de forskellige brætter, og der skulle gå ca. halvanden time inden det første pointfald skulle falde. Peter Kinggaard troede han havde remis, men i stedet tabte han tårn i to træk. Om det er en tilfældighed, eller Peters knivskarpe rutine vides ikke, men det antages at Peter valgte at være den første til at tabe, så andre ikke havde det så dårligt, når de gjorde. Dette skulle vise sig at være en sandhed, da spillerne langsomt faldt en som en.

Efter omtrent to timers spil, sad kun holdlederne fra de to hold mod hinanden, nemlig Jakob Frederiksen mod Andrew Velarde. Efter yderligere 30 minutters spil sagde Jakob: ”Hokus pokus filli remis”, og holdet kunne vende hjem fra Ejby med den sørgelige score ½-7½, dog kun 0.2 under forventet og æren intakt. Det skal dog siges, at holdlederen er tilfreds med holdets indsats alligevel, særligt skal førstebrættet Jonathan Roed og femtebrættet Bastian Kehrer have stor ros for at fortsætte en intens kamp, med mere eller mindre materiale under, og næsten vende kampen. Fortsættes dette, kan det kun føre til mere end samlet et halvt point. 

 
Odensemesterskabet 2016
Skrevet af Kristoffer Dyrgaard   
Onsdag, 16 November 2016 17:52

Odensemesterskabet 2016

Frem Skakklub inviterede traditionen tro indenfor til Odensemesterskabet, der ligesom de forrige år afholdtes den første weekend i skolernes efterårsferie, 14.-16. oktober.

Odensemester 2016 - Jesper Thybo, sammen med Jakob Aabling, som ligedes gjorde en særdeles god debut i IM-gruppen!

 
Kommunemesterskaberne i skoleskak
Skrevet af Kristoffer Dyrgaard   
Søndag, 09 Oktober 2016 09:35

Lørdag d. 8. oktober var vore juniorer igen ude at prøve kræfter med det fynske skoleskakliv.

På Verninge skole stod der kommunemesterskaberne på programmet; et koncept, hvor hver deltager - udover at spille for egen medalje - samler point til kommune. I år vandt Middelfart Kommune.

I gruppe 6 (født nov. 2007 - jan. 2009) blev Peter Holst en flot nummer 2 med 6/7, mens Linus også havde en god dag og med 5/7 opnåede en delt tredjeplads.

I gruppe 5 (april 2007 - sep. 2007) tilkæmpede Elias Holm sig en delt førsteplads med 6/7, mens Nicholas blev en flot nr. 3 med 5 point.

I gruppe 3 (juli 2006 - okt. 2006) vandt Elias Roed med 7/7!

I gruppe 1 (feb. 2002 - sep. 2005) tilspillede Johan sig en flot, delt førsteplads med 6/7.

I elitegruppen (de dygtigste fra de deltagende kommuner) vandt Jonathan Aagaard med 6/7, Jonathan Roed blev nr. 3 med 5 point og Alf sikrede sig via 3 point en femteplads i det fine selskab.

Stort tillykke til alle vore dygtige juniorer!

 
God start af young guns i serie 1
Skrevet af Bo Sørensen   
Tirsdag, 25 Oktober 2016 09:05

Odensemesterskabet er ovre, med flotte resultater til flere fremmere. Kalerenderen siger nu uge 43, og det betyder debut for mig som holdkaptajn for et helt nyt hold i serie1. Holdet består primært af young guns, som nu skal bestå prøven i at spille mod spillere, som er klart mere rutinerede end dem selv. Jeg er ikke bleg for at sige, at jeg tror faktisk det her hold kan vinde serie 1; der er stor udvikling i dem, som spiller på holdet allerede. Albert har fået æren af at spille 1.bræt og var oppe imod Søren Koch, en spiller med 2050 i rating, men som dog har holdt pause i 4-5 år, men ikke desto mindre så bestod Albert. Selv om han tabte, så var sejren langt fra givet, stillingen var langt hen af vejen lige, og det giver optimisme at se, at han godt kunne være med mod sådan stærk modstander. Det var også værd at bemærke, at Albert faktisk også fik brugt sin tid idag, således havde han mindre end 20 min tilbage på uret, da kampen var færdig.

Holdkaptajnen spillede remis på 2. bræt, noget med uligefarvet løberslutspil. Kaptajnen har i øvrigt lovet en slikpose til den, der spiller rundens bedste parti, og der var nogle opsatte spillere, som gerne ville vinde den. Hvis man ser bort fra Alberts nederlag på 1.bræt, så kom sejren i hus takket være de unge spillere på holdet. Jonathan sejrede rimelig nemt og sikkert på 8.bræt, kort efter vandt både Christoffer og Elisabeth på henholdsvis 4. og 7. bræt. André spillede remis på 3. bræt. Til sidst var der kun Henrik og Tobias tilbage. Og det endte således med en flot sejr til Tobias på 6. bræt, mens Henrik tabte. 

Alt i alt, en flot indsat fra alle, det sluttede 5-3 til Frem 4, og vi er godt på vej allerede fra starten. Ud fra spillet idag, så tror jeg på, at vi også kan levere et godt resultat hjemme mod Sydøstfyn i næste runde.

 
Hurtigskak i Faaborg
Skrevet af Kristoffer Dyrgaard   
Torsdag, 20 Oktober 2016 08:23

Fredag d. 21. oktober indbyder Faaborg Skaklub i forbindelse med deres SKAKAMOK-arrangement indenfor til hurtigskakturnering på Faaborg Bibliotek.
Turneringen starter kl. 13.00 med forventet afslutning kl. 17. Læs mere her.

 
Succes ved Læseforeningens klubturnering
Skrevet af Kristoffer Dyrgaard   
Fredag, 07 Oktober 2016 06:34

Sideløbende med vores egen klubturnering afvikles Læseforeningens klubturnering. En god håndfuld af vore klubkammerater har fundet vej til denne turnering.

Efter 6 af 9 runder finder vi i tre af de fire grupper en Fremmer med i toppen!
I Basis 2 er Jes Danielsen (både medlem af LF og Frem) i front med 5/6.

I Basis 1 deler Peter Morling med samme score føringen med Kris Klausen efter, at det i sjette runde lykkedes Peter at vinde det indbyrdes opgør.

I Mestergruppen har Johnny Harboe ligeledes scoret den flotte score 5/6 og deler nu føringen med Lars Munk Jensen.

Se mere på turneringssiden.

 
<< Første < Forrige 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Næste > Sidste >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Kommende arrangementer

 

Se hele aktivitetskalenderen.

Se desuden skoleskakkalenderen.

Husker du ...? (tilfældig artikel)

Kierkegaard og skak

Odense Kommune fejrer, at en af Danmarks største filosoffer, Søren Kierkegaard, i år ville være fyldt 200 år.
Det sker med udstillingen "Lidenskab" på Filosoffen, hvor temaerne bl.a. omfatter Bob Dylan, vinylplader, cykelløb og SKAK!

Søren Kierkegaard spillede selv skak og derfor er denne lidenskab kommet med på udstillingen. Odense Kommune har i den forbindelse lånt 5 skakspil af Frem, og disse spil indgår i udstillingen. Arrangørerne opfordrer gæster til at fordybe sig over et spil - det gælder ikke mindst for Frems medlemmer, der kan lægge vejen forbi og gerne spille et parti skak i udstillingens særlige omgivelser, hvis man har lyst. Den opfordring er hermed givet videre.

Tid og sted: Søren Kierkegaard - 200 ÅR - Filosoffen Filosofgangen 30, 5000 Odense C

Den 13. - 18. maj 2013 - der er gratis adgang.

Yderligere info: www.filosoffen-odense.dk

Links

Banner
Banner
Banner
Banner

Hvem er online

Vi har 200 gæster online

Frems facebook-venner