Spillested

   Ungdomshuset
   Nørregade 60 3. sal
   5000 Odense C

   (efter kl. 21 - brug dørklokken)

   OBS: Parkeringskælderen ved
            Skulkenborg lukker kl. 21

   Se parkeringsmuligheder her.

Frem Skakklub i billeder

Sponsorer

Frem Skakklubs sponsorer
Banner
Banner
Banner

Log på

Login for adgang til partidatabase og klubbladsarkiv.Kontakt webmaster Kristoffer for et login


Velkommen til Frem Skakklub
Divisionsskak 5 runde - David mod Goliat og lokalopgør
Skrevet af Kristoffer Dyrgaard   
Mandag, 30 Januar 2017 06:24

Søndag d. 29. januar drog Frem 1 mod lokalopgør i Nr. Aaby, mens Frem 2 skulle prøve kræfter med et at sæsonens store samtaleemner i divisionsturneringen, Team Xtracon Køge.

I Ungdomshuset var andetholdet på mere end overarbejde, da kandidaterne til Skakligaen (om et par år) Køge var på besøg. Med en forventet score på 0,32 (for hele holdet!) stod det hurtigt klart at dagen ville blive mere en oplevelse ved at møde stærke spillere end en resultatmæssigt fornøjelse.

Det lykkedes Peter Morling at sikre andetholdet endnu en holdkamp over forventet score, da det blev til remis mod Hans Dahl Pedersen (2131). Dermed blev slutresultatet 0,5-7,5.

På Nr. Aaby Skole var det kampen om at være øens bedst hold, som skulle afgøres. Dette lykkedes dog ikke at afgøre dette på dagen, da førsteholdet efter en off-day måtte rejse hjem med endnu et uafgjort resultat 4-4 i bagagen trods en forventet score på godt 5,5 point. Det blev en af de dage, som sættes på bagerste side i scrapbogen; dagens to nederlag kom endda efter afslag af remistilbud. Kampgejsten var dermed til stede, mens Caissa ikke tilsmilede førsteholdet på dagen.

 
Fynsmesterskaberne i skoleskak for hold (14. og 28. januar)
Skrevet af Yann og Kristoffer   
Søndag, 15 Januar 2017 19:20

Lørdag d. 28. januar spillede Frem Skoleskak med i holdskoleskak i Strib. Her skulle C- og B-holdet forsøge at følge op på den flotte indsats lørdag d. 14. januar (se nedenfor)!

I C-rækken stillede vi endnu en gang med Linus, Peter, Nicholas og Leia. Det blev til 19 point på dagen og 40 point samlet, hvilket gav en flot andenplads efter Verninge Skole (44 point) og foran blandt andre Nr. Aaby Skole (38,5 point).

I B-rækken kunne Bastian ikke deltage, da han i samme weekend spiller med i Bad Zwischenahn, som traditionen tro har deltagelse af en større dansk juniordelegation!

Albert agerede reserve, og det lykkedes Albert, Jonathan R, Elias og Johan at gøre rent bord med 20 ud af 20 mulige point!

Foruden de ovenstående nævnte deltog Alf ligeledes i stævnet. Alf spiller for Vestre Skole og scorede på førstebrættet 4 ud af 5 mulige point!

 
Kvartfinale i den fynske pokalturnering
Skrevet af Kristoffer Dyrgaard   
Tirsdag, 24 Januar 2017 10:18

Mandag d. 23. januar var Frem Skakklub vært for kvartfinalen i den fynske pokalturnering. Her deltog Faaborg 1, Frem 1, Læseforeningen 1, Middelfart 1 og 2, Nr. Aaby 1 og Nyborg 1 samt Sydøstfyn.

Johnny og Tom mod Birger og Arne (foto: Bo)

Elias forestod lodtrækningen som gav følgende matcher: Sydøstfyn - Frem, Nyborg - Faaborg, LF - Middelfart 2 og Nr. Aaby - Middelfart 1.

Alle matcher var interessante og benyttede næsten al spilletiden. Da røgen lettede var resultatet fire sejre på 3-1 og videre i semifinalen er Frem, Faaborg, Læseforeningen og Nr. Aaby.

 
Holdskak uge 3
Skrevet af Bo, Markus og Kristoffer   
Tirsdag, 17 Januar 2017 10:42

Mandag d. 16. januar stod foruden 4. runde i Fynsserien på afslutningen af det indledende gruppespil i serie 1.

I serie 1, kreds 1 skulle Frem 5 se om de kunne drille Middelfart. Kampen endte 7-1, selvom de lykkedes Frem 5 at hente to sejre ved Willy og Peter Fynbo. Specielt Willys sejr over Thomas Thomsen (1717) er bemærkelsesværdig! Det endelige resultat på et point skyldes fejl i holdopstillingen.

I serie 1, kreds 2 måtte Frem 4 nøjes med et knebent nederlag på 3,5-4,5 mod Midtfyns Skakklub. Holdets topscorer er Elisabeth med 4,5 point af 5 mulige.

I Fynsserien tog Frem 3 hjemme mod Nr. Aaby. Frem 3 var på papiret svage favoritter og levede op til favoritværdigheden ved at vinde 5-3.

 
Klublyn og Frem Open
Skrevet af Bo Sørensen   
Onsdag, 11 Januar 2017 07:22

Mandag aften havde vi årets første titel på spil. Lynmesterskabet skulle afgøres over 7 runder, hvor Per og Kristoffer måtte påtage sig farvoritrollerne. Det blev da også sidstnævnte, der rendte med titlen efter 7 sejre. Så stort tillykke herfra, hvor det iøvrigt undrede undertegnet, at der ikke var flere som mødte op for at kæmpe om titlen, da det må siges have en vis prestige at vinde denne titel. Undertegnede satte i øvrigt alle holdkammereterne fra Frem 4 på plads; Jonathan, Christoffer og Henrik. De må have stor respekt for deres holdkaptajn.

Frem Open lige om hjørnet

Jeg skal hermed opfordre alle til bakke op vores open, som starter mandag d. 30 januar. Der er 18 deltagere indtil videre, og jeg synes det kunne være sejt at doble det antal til 36 deltagere. Så skub til folk og hør om de ikke lige skal være til at spille 7 runder i Frem mandag aften henover vinteren og foråret. Frem er en stor klub med 50 medlemmer, så det bør være muligt.

 
12. første fredag i Middelfart.
Skrevet af Jess Nykjær   
Søndag, 08 Januar 2017 10:05

Jeg har ikke styr på hvor mange gange, at jeg har deltaget i Middelfarts nytårsturnering. Men i hvert fald har jeg været med de sidste 3 år. I år med 3 FM'ere; det nok stærkeste felt nogensinde. 28 deltagere inklusiv Brian Magnussen og undertegnede. Samtidig var det første gang, at undertegnede kom ned i præmiegruppe 2, hvilket gav forhåbninger om præmie, lige til han så, at alle lynhundene fra Nr. Aaby var dukket op. At man så spiller fjols i de to første runder, med en forvandling af sikre gevinster til ingenting, hjælper ikke. Stille og roligt vænnede undertegnede til de 3 minutters betænkningstid, samtidigt med medgørlige modstandere dukkede op. Dette gjorde, at undertegnede efter 7 runder og kun 3 point overvejede at tabe resten af partierne, så man kunne komme ned på de 1000, som ens spil svarede til.
Dog skete der noget mærkværdigt; manden begyndt at vinde, først en plader-sejr, så et udspilning af Viggo B. Qvist, der dog mente, at han havde stået til gevinst, det var nok meget tidligt i partiet. Her opdagede jeg, at jeg havde mulighed for at vinde min præmiegruppe, hvorfor jeg havde informeret Brian om, at jeg nok ville vinde gruppen, hvis jeg scorede et enkelt point i de resterede 2 partier. Det lykkedes og minsandten, om undertegnede ikke også vandt det sidste parti, så jeg nåede op på 7 point af 11 mulige. Den sidste specielt, hvor jeg vandt over FM Carsten Bank Friis, der bagefter sagde, at han nok skulle have modtaget mit remis-tilbud. Hvorfor hans eneste nederlag den aften var til en Fremmer.

Brian; hvad var det han lavede? Jo, han tog et bilede af undertegnede, hvorefter vi blev enige om, at de andre havde været heldige. Brian smadrede dog faktisk også Viggo B. Qvist, så man kan sige at Viggo tabte 2-0 til det gamle Søhus.

 
Årets første holdskak
Skrevet af Kristoffer Dyrgaard   
Søndag, 15 Januar 2017 19:29

Søndag d. 15. januar stod der atter divisionsskak på programmet, da første- og andetholdet tog hul på fjerde runde.

I Bolbro mødte Frem 2 Læseforeningen 2 og for første gang i sæsonen måtte andetholdet efterlade lidt rating, da sejren på 5,5-2,5 var lidt under forventet. Jacob og Alexander har stadig maksimum!

I Ungdomshuset tog Frem 1 mod Næstved. Førsteholdet gik for trejde gang til holdkampen som underdog på papiret og igen klarede holdet sig bedre end ventet, da kampen endte 4-4. Førsteholdet er dermed atter ubesejret i 1. division. Kristoffer har som Alexander og Jacob stadig maksimum.

 
Hastings International Chess Congress
Skrevet af Kristoffer Dyrgaard   
Fredag, 23 December 2016 12:53

Simon Wilbrandt, Mads Hansen og Kristoffer Dyrgaard spiller i juleferien med i den traditionsrige skakturnering i Hastings, England. Turneringen spilles fra 28. december til 5. januar.

Du kan følge turneringen på deres hjemmeside, hvor der blandt andet vil være LIVE-dækning, samt læse Kristoffers beretning fra turneringen nedenfor.

 
Nyt fra Rivieraen!
Skrevet af André Møller   
Søndag, 08 Januar 2017 10:19

Vi er på tur til Golfe Juan i Sydfrankrig og har endnu engang besøgt skakklubben i Cannes. De var så venlige at invitere Elisabeth og Albert med til en træningslørdag med 2-3 runder som træning til kvalifikationen til de franske mesterskaber. Elisabeth scorede 1 af 2 og Albert scorede 3 af 3. Det var en hyggelig eftermiddag hos Cannes Echec, som har en af Frankrigs største ungdomsafdelinger.


Albert forrest til højre og Elisabeth nr. 2 fra venstre

 
<< Første < Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste > Sidste >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Kommende arrangementer

 

Se hele aktivitetskalenderen.

Se desuden skoleskakkalenderen.

Husker du ...? (tilfældig artikel)

Klubmesterskabet i hurtigskak

Jubilæumsæsonen i Frem Skakklub blev turneringsmæssigt afsluttet med klubmesterskabet i hurtigskak.

10 deltagere fandt frem og efter de 3 første runder var Per Stentebjerg i spids med maksimum 3/3. Yderligere deltog Anton, Erik, Jens, Johnny, Jørgen Kiel, Kristoffer, Simon, Tobias og Thor. Turneringen sluttede belejligt med at hele 7 af de 10 deltagere opnåede præmie.

Kristoffer vandt med 5/6 foran Per, Simon og Tobias på 4½ point. Titlen som bedste basisspiller blev tredelt mellem Erik, Jørgen Kiel og Thor, der alle scorede 2½ point.

Billeder af Niels Erik

Det afvikles som en 6 runders schweizer med 3 runder både mandag d. 3. juni og mandag d. 10. juni. Rundestart begge dage er kl. 18.45.
Betænkningstid: 20 min + 5 sek tillæg pr træk.  
Indskud: 50 kr. Hele indskuddet går til præmier og der vil være flere præmiegrupper afhængig af deltagerantallet. (Præmiegrupperne er: mesterspillere (5) og basisspillere (5) - i hver præmiegruppe er der 150,- til vinderen og 100,- til nummer 2) 
Tilmelding kan ske i kommentarfeltet til denne nyhed eller til jonas@frem-skakklub.dk - eller mandag 27/5 i klubben.{jcomments on}

Læs mere...

Links

Banner
Banner
Banner
Banner

Hvem er online

Vi har 166 gæster online

Frems facebook-venner