Spillested

   Ungdomshuset
   Nørregade 60 3. sal
   5000 Odense C

   (efter kl. 21 - brug dørklokken)

   OBS: Parkeringskælderen ved
            Skulkenborg lukker kl. 21

   Se parkeringsmuligheder her.

Frem Skakklub i billeder

Sponsorer

Frem Skakklubs sponsorer
Banner
Banner
Banner

Log på

Login for adgang til partidatabase og klubbladsarkiv.Kontakt webmaster Kristoffer for et login


Velkommen til Frem Skakklub
Den første taberplads
Skrevet af Jess Nykjær   
Tirsdag, 15 November 2016 21:50

Hvad er det for en? – jo, det er sådan, når jeg deltager i en turneringer, at jeg altid har en forud bestemt ide om hvad jeg får ud af at deltage. Det er aldrig bare for at hygge mig; det lader jeg andre om. Jeg har altid en plan, en forventning. Denne gang havde Brian Magnussen fået indfriet et løfte om en hurtigskak-dag. Tjek, løfte holdt. Så i selskab med Michael Hansen fra Læseforeningen tog vi 3 fynboer et smut til det jyske, hvor vi slog vores folder i gruppe 2 og 3.

 
Kaotisk start på pokalskakken
Skrevet af Bo Sørensen   
Tirsdag, 08 November 2016 22:33

Frem 3 og 4 var i kamp i første runde mandag aften mod Læseforeningen 3 og 4 ved Odense Skakklub. Frem 3 spillede mod LF 3, og efter kaostisk start, hvor Christoffer Vinther mod Christian Winther var udsat for urskift 5 gange uden overdrivelse, fordi de gamle tårnure som var sat i brug i dagens anledningen ikke fungerede helt optimalt.  Christoffer var klart den der kom bedst fra start og vandt hurtigt uden problemer.  Både Alexander le Besq, Erik Pedersen og Mig selv stod håbløst efter de første 10 træk, og vi lignede en hold der var på vej ud allerede i 1.runde. Men da kampen var færdig, så stod der 4-0 på scoren. Fummelfinger starten blev afløst af TIKA TAKA SKAK, alle chance for at vende partierne blev udnyttet, mest imponerende var det at Erik der var bagud med tårn kom tilbage mod Erling Rasmussen og vandt. Alexander vandt en svær stilling, som Peter Frank ikke fik nok ud af, trods bedst start, mens jeg selv udnyttede fejl fra Per Bjerre til hurtigt at vende en start der ikke så for lovende ud.  

Frem 4 var overmatchet mod LF 4, og tabte klart 3½ -½, men af de hold, der var med, må Frem 4 var anset som ønske lodtrækning for de andre hold. David Smit stod for den halve de fik med hjem.  Frem 4 bestod udover David, af brødrene Anders og Jacob Frederiksen samt det nye medlem Jeppe.

 
Frem 1 spillede uafgjort med favoritterne
Skrevet af Kristoffer Dyrgaard   
Mandag, 07 November 2016 07:19

Førsteholdet tog søndag d. 6. november hul på en ny sæson, da turen gik mod Ballerup og BMS, der ligesom Frem har et godt ungdomsarbejde. Et ungdomsarbejde, som også har sat sit præg på holdet.

 
Beretning fra SØF 1 - Frem 2
Skrevet af Niels Henrik Sørensen   
Søndag, 06 November 2016 22:04

Frem 2 fortsætter de overraskende takter

Sidste sæson blev lidt af en succes for Frem 2, der overraskede stort i mange kampe mod på papiret væsentlig stærkere hold, og i sidste ende tog en flot 4. plads.

I denne sæson er forventningerne til en gentagelse af denne præstation beherskede, da holdet har afgivet Johnny Harboe til Frem 1, og ofte bliver yderligere ramt, når der skal afgives spillere ifm afbud på Frem 1. Sådan er vilkårene for et andethold, og i det lys var søndagens førsterunde sejr over Sydøstfyn intet mindre end en lille sensation. 4,5-3,5 blev det til – det var der ikke én eneste fremmer, der i sin vildeste fantasi havde set komme. Men marginalerne var på holdets side, og her kommer et lille tilbageblik:

 
FM i skoleskak 2016
Skrevet af Yann Le Besq   
Lørdag, 05 November 2016 16:22

Lørdag d. 5. november deltog 15 af juniorerne i Fynsmesterskabet i skoleskak, som desuden tæller som kvalitikationsstævne til DM i skoleskak sidste på måneden. Det blev bl.a. til tre fynsmestre!

 
Frem 5 - Med æren i behold!
Skrevet af Jakob Frederiksen   
Onsdag, 26 Oktober 2016 05:04

Tirsdag d. 25 oktober var Frem 5 i Ejby og spille årets første holdskakkamp mod Ejby 1. Inden noget andet bliver sagt, skal det siges, at Frem 5 i Serie 1 er i noget af en modvind, da andre hold har et rating gennemsnit på 1400-1600, hvor Frem 5’s er på 1223. Dertil skal det siges, at vi har mange lovende ungdomsspillere på holdet.

Dagens hold lød som følgende: Jonathan Roed, Willy Hansen, Jakob Frederiksen, Peter Kinggaard, Bastian Kehrer, Peter Fynbo, Steen Roed og rosinen i pølseenden, Elias Roed.

Vi startede egentlig meget godt ud, og vælger ikke at følge Frem 3’s eksempel med at tabe to kampe på 15 minutter. Det så i lang tid meget fornuftigt ud på de forskellige brætter, og der skulle gå ca. halvanden time inden det første pointfald skulle falde. Peter Kinggaard troede han havde remis, men i stedet tabte han tårn i to træk. Om det er en tilfældighed, eller Peters knivskarpe rutine vides ikke, men det antages at Peter valgte at være den første til at tabe, så andre ikke havde det så dårligt, når de gjorde. Dette skulle vise sig at være en sandhed, da spillerne langsomt faldt en som en.

Efter omtrent to timers spil, sad kun holdlederne fra de to hold mod hinanden, nemlig Jakob Frederiksen mod Andrew Velarde. Efter yderligere 30 minutters spil sagde Jakob: ”Hokus pokus filli remis”, og holdet kunne vende hjem fra Ejby med den sørgelige score ½-7½, dog kun 0.2 under forventet og æren intakt. Det skal dog siges, at holdlederen er tilfreds med holdets indsats alligevel, særligt skal førstebrættet Jonathan Roed og femtebrættet Bastian Kehrer have stor ros for at fortsætte en intens kamp, med mere eller mindre materiale under, og næsten vende kampen. Fortsættes dette, kan det kun føre til mere end samlet et halvt point. 

 
1. runde af divisionen
Skrevet af Kristoffer Dyrgaard   
Søndag, 06 November 2016 20:51

Søndag d. 6. november tog første- og andetholdet hul på divisionssæsonen.

I Ballerup skulle Frem 1 op imod ratingfavoritterne til at vinde 1. division, gruppe 1. Her blev det efter en flot indsats til uafgjort 4-4 mod en forventet score på 2,7.

Denne præstation blev dog overstrålet af Frem 2, der ude mod Sydøstfyn vandt en flot sejr på 4½-3½ mod en forventet score på blot 2,1. Andetholdet ligger dermed godt til i 2. division, gruppe 2.

 
Frem 3 – Læseforeningen 3
Skrevet af Anton Kjeldsen   
Tirsdag, 25 Oktober 2016 21:06

Som altid når en ny sæson starter, er der en masse spænding og usikkerhed om, hvor holdet nu står i forhold til sidste år. Umiddelbart skulle man jo mene, at det kun kan gå fremad, men holdleder Jess var for en gangs skyld forsigtig i sit oplæg til både kampen og sæsonen som helhed. Sidste år var målsætningen jo oprykning, hvilket vi jo mildt sagt aldrig var i nærheden af, men i år skulle vi bare placere os midt i rækken – dog helst i behagelig afstand fra nedrykningsstregen! Jess skulle dog lige tilføje et par af sine sædvanlige urealistiske krav: Mindst 2 spillere på holdet, skal score maksimum på 7 point, og undertegnede skal være den ene...

 
God start af young guns i serie 1
Skrevet af Bo Sørensen   
Tirsdag, 25 Oktober 2016 09:05

Odensemesterskabet er ovre, med flotte resultater til flere fremmere. Kalerenderen siger nu uge 43, og det betyder debut for mig som holdkaptajn for et helt nyt hold i serie1. Holdet består primært af young guns, som nu skal bestå prøven i at spille mod spillere, som er klart mere rutinerede end dem selv. Jeg er ikke bleg for at sige, at jeg tror faktisk det her hold kan vinde serie 1; der er stor udvikling i dem, som spiller på holdet allerede. Albert har fået æren af at spille 1.bræt og var oppe imod Søren Koch, en spiller med 2050 i rating, men som dog har holdt pause i 4-5 år, men ikke desto mindre så bestod Albert. Selv om han tabte, så var sejren langt fra givet, stillingen var langt hen af vejen lige, og det giver optimisme at se, at han godt kunne være med mod sådan stærk modstander. Det var også værd at bemærke, at Albert faktisk også fik brugt sin tid idag, således havde han mindre end 20 min tilbage på uret, da kampen var færdig.

Holdkaptajnen spillede remis på 2. bræt, noget med uligefarvet løberslutspil. Kaptajnen har i øvrigt lovet en slikpose til den, der spiller rundens bedste parti, og der var nogle opsatte spillere, som gerne ville vinde den. Hvis man ser bort fra Alberts nederlag på 1.bræt, så kom sejren i hus takket være de unge spillere på holdet. Jonathan sejrede rimelig nemt og sikkert på 8.bræt, kort efter vandt både Christoffer og Elisabeth på henholdsvis 4. og 7. bræt. André spillede remis på 3. bræt. Til sidst var der kun Henrik og Tobias tilbage. Og det endte således med en flot sejr til Tobias på 6. bræt, mens Henrik tabte. 

Alt i alt, en flot indsat fra alle, det sluttede 5-3 til Frem 4, og vi er godt på vej allerede fra starten. Ud fra spillet idag, så tror jeg på, at vi også kan levere et godt resultat hjemme mod Sydøstfyn i næste runde.

 
<< Første < Forrige 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Næste > Sidste >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Kommende arrangementer

 

Se hele aktivitetskalenderen.

Se desuden skoleskakkalenderen.

Husker du ...? (tilfældig artikel)

NM 2012 i billeder

Læs mere...

Links

Banner
Banner
Banner
Banner

Hvem er online

Vi har 20 gæster online

Frems facebook-venner