Styrkeforholdet skulle afprøves i sidste runde mellem mastodonterne Frem og Læseforeningen, begge deres tredjehold tørnede sammen i sidste runde i serie 1. Jeg bemærkede i øvrigt før kampstart, at målt på medlemstal på DSUs turneringside, så er Frem med 47 medlemmer ikke længere Fyns største klub målt på medlemmer, Læseforeningen har overhalet os med et medlemstal 50 medlemmer!

View over spillesalen ved fællesafslutningen

Jeg nåede desværre ikke at samle holdet til et sidste vigtig legendarisk peptalk inden kampen, på grund af travlhed med klargøring til fællesafslutningen i Frems lokaler. Holdet virkede dog ikke til at have brug for en peptalk alligevel, da resultaterne stille og roligt begyndte at blive noteret på kampkortet, var det lutter sejre, der blev noteret, særligt begejstret blev jeg, da Clara Heiberg i sin holdskakdebut vandt over en spiller med næsten 1400 i rating; hvilket kæmpe potentiale, der er der, de mange træningstimer ved Yann Le Besq hjælper åbenbart, til trods for at Yann stiller spørgsmålstegn til, hvis man vælger at åbne med d4 eller b4??? Yann, det er gode åbninger!

Erik, Markus, Bo, Aske, Dan, Rasmus, Christian og Clara under kampen mod LF 3

Kampen sluttede 6½-1½ til Frem 3. Det var godt at se, at hele holdet forstod vigtigheden i at vinde over Læseforeningen, så håneretten bliver på den rigtige side, selv om oprykningen var i hus inden kampen. Næsten lige så sikkert som Frem 2 rykkede tilbage i 2. division, næsten lige så sikkert rykkede Frem 3 tilbage i Fynsserien, hvor udfordringerne unægteligt bliver noget anderledes, da Frem 3 stort set kun vil rende ind i førstehold fra de andre klubber på Fyn.

Bo Sørensen