Februar måned bør foruden online klubaftener på tre hyggelige og venskabelige online events med bl.a. Fredericia og Evans.

Inspireret af den gode stemning og opbakning til de tre events forsøger vi os nu med at invitere alle danske skakspillere til tilsvarende arrangementer i marts måned; med den ene ændring, at vi forsøger os med opdeling i to grupper - en åben række og en række for spillere under 1800 i dansk dating (alternativt lichess-rating).

Lørdag d. 6. marts: Trods favoritværdighed til Furesø (Fuserø) lykkedes til Evans at vinde Åben række med 99 points foran Fuserøs 91. 1800-rækken blev desværre ikke noget denne gang grundet manglende tilslutning, men vi håber, at mere kendskab til turneringen vil ændre dette 13. marts.

Lørdag d. 13. marts: Skakklubben Evans var atter for stærke for de andre hold, da Evans med gode præstationer af særligt Kim Skaanning og Vitus Medhus tog sejren i Åben række med 87 point. Der var stor spænding om andenpladsen, hvor Fredericia med en god slutspurt snød Frem, Præstø og Indslev på "målstregen". Præstø vandt 1800-rækken, som stadig har udfordringer med at tiltrække spillere.

Lørdag d. 20. marts: Præstø-holdet ført an af Filip og Mads Boe vandt med 93 point en fortjent sejr i Åben række, mens Fuserø (Furesø) med 85 point og Evans med 80 point tog sig af de andre podieplaceringer. 1800-rækken blev et tæt opgør mellem Fredericia og Frem, hvor Elias havde stor ære af og part i den endelige sejr, mens Leia lukkede ballet med en sejr med få minutter tilbage.

Lørdag d. 27. marts: Åben række og 1800-rækken

Lørdag d. 3. april: Link til turneringen

Lørdag d. 10. april: Link til turneringen

Lørdag d. 17. april: Link til turneringen

Lørdag d. 24. april: Link til turneringen

Lørdag d. 1. maj: Link til turneringen

Lørdag d. 8. maj: Pause grundet hold-DM i skoleskak

Lørdag d. 15. maj: Link til turneringen

Du kan se beskrivelsen for turneringerne nedenfor, ligesom arrangementerne kan findes via DSU's turneringsside.

De åbne online holddueller – Forår

Skakklubberne Evans (Vejle), Fredericia og Frem (Odense) savnede holdskak, og startede derfor virtuelle venskabsdueller op i februar måned.

Måske I andre også savner holdskak. Nu er du i hvert fald inviteret! Er man en klub eller blot en vennegruppe, som gerne vil spille sammen mod hele resten af Danmark, så er det nu.

Det foregår online hver lørdag mellem 12:00 og 13:30, hvor der både vil være en åben gruppe som alle kan deltage i OG en max 1800-gruppe, for dem med max 1800 dansk rating (eller lichess-rating, hvis ikke man har et ratingtal). Der spilles med tiden 3min+2sek i lichess' arena-format. Du vil undervejs blive parret med spillere fra andre hold, og når et parti afsluttes vil et nyt parti hurtigt begynde. Undervejs er der også mulighed for at pause sin deltage i turneringen. Kl 13:30 bliver turneringen afgjort ved at de fem bedst præsterende fra holdet får lagt sine point sammen og det hold, som med den bedste samlede score vinder den store ære!

Gratis tilmelding

Hvis man ønsker at have et hold med i turneringen, så henvend dig til: Kristoffer Dyrgaard via sms (tlf. 25757678) eller mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., og så bliver holdet tilmeldt både i den åbne gruppe og max-1800-gruppen, og man kan efterfølgende selv afgøre om man splitter op eller kun spiller i den ene.

Henvendelse senest kl. 9 på dagen for turneringen. Man skal selv oprette et hold på lichess og informere om holdnavnet ved tilmelding.

Skulle du have lyst til at deltage, men mangler klubkammerater eller lignende, er du velkommen til at spille for holdet ”Singlerne”, der er oprettet på lichess i anledning af turneringerne.

Skulle man misse de første turneringer, så kan man sagtens deltage i de resterende.

Forår

Første turnering afvikles lørdag 6. marts kl. 12:00 til 13:30. Turneringsformatet tænkes at fortsætte hele marts - og muligvis længere grundet.

Link til turneringerne kan findes på DSU’s turneringsside turnering.skak.dk og på www.frem-skakklub.dk.

6. marts:
Åben række - https://lichess.org/tournament/qaazOm9L