Mandag aften drog 6 mand til Midtfyn Skakklub for endegyldigt at sikre en tilbagevending til Fynsserien. Midtfyn havde oplyst fra start, at de kun var 6 spillere, så der stod allerede 2-0 ved ankomst. Undervejs derned blev der lagt forbud mod at holdkaptajnen måtte spille flere lange partier; vi skal tidligt hjem, mente Aske. Jeg føler nu ingen pres fra formanden, men valgte nu alligevel at gøre kort proces. 1 time og 15 minutter samt 18 træk skulle der bruges. Skæbnen ville, at jeg måtte bruge de næste to timer på at vente på, at Aske blev færdig, men lad os ikke træde mere i det; formanden har gået forrest med 4 sejre og 2 remiser i denne sæson!

 

Det endte med en sikker 7-1 sejr: Der var aldrig tvivl om, hvilken vej det ville gå, selv Erik Pedersen var overbevisende fra start. Han formåede for engangs skyld ikke at få sin modstander til at ligne en fortabt sjæl; I kender det sikkert, at man har en sikker gevinst, men den bliver vristet fra en til sidst. Sådan har Erik spillet de fleste af hans kampe i denne sæson, hans modstandere har vundet de fleste stillinger, men når kampen var over, så har Erik vundet alligevel.

Stor ros til hele holdet for den gode stemning, der har været hele vejen igennem, og undertegnede ser frem til at fejre oprykningen i sidste runde mod Læseforeningen.

Gøglen!

Gøglen er jo selvfølgelig pokalskak-semifinalerne i Ejby i sidste uge. Frem 3 formåede at nå semifinalen via sejr i 1. runde, oversidder i 2.runde og skrivebordssejr i kvartfinalen. Læseforeningen 2 vandt 3-1 over os, men et par dage senere tikkede, der en mail ind fra turneringslederen, om at resultatet var ændret til 2-2 og Frem 3 blev erklæret vinder af kampen. Holdkaptajnen havde i øvrigt i den famøse kamp nægtet at tage imod remis, efter holdet ellers var kommet bagud 3-0, og tager alene æren for at holdet kom i semifinalen!

Skæbne ville dog også, at holdlederen må tage ansvaret for holdet ikke kom i finalen. Læseforeningen 1 var selvfølgelig klar favorit imod os, men stik mod spil og chancer, så burde jeg havde taget sejren mod Johnny Holler, men grådighed gjorde, at jeg kom ned med nakken til sidst. Jonathan Roed chok-sejrede mod Lars Munk på 1. bræt. Evige talentfulde Anton Kjeldsen fik en remis ud af anstrengelserne mod Jesper Knudsen, og Markus Maagaard tabte til Jannick Skow. Hæderligt 2½-1½ nederlag mod LF 1.

Pokalfinalene bliver dermed en møde mellem LF 1 og Maskinfabrikken.  Reglerne var hårde imod os sidste år, og kostede en nedrykning fra Fynsserien, i år gav reglerne en plads i semifinalerne i pokalen. Ligeså bortdømt Læseforeningen 2 blev det i år pokalen, dertil har jeg kun at sige Frem 3 fik den ultimative straf i Fynsserien sidste år med bortdømt, Frem 3 er klar på nye regeleventyrer næste sæson!

Føler sig fjollet
Bo Sørensen 

Kalender

Sommerskak